Човечеството е превърнало своя стомах в свой бог, за съжаление

...
Човечеството е превърнало своя стомах в свой бог, за съжаление
Коментари Харесай

Отец Бон Саръев: Бог се показва като един старец, който пие Кола и гръмко се смее

" Човечеството е трансформирало своя корем в собствен господ, за жалост това е действителната истина, което в действителност е безумство, тъй като човек с изключение на тяло има и душа, която е доста по-важна и по-съществена от всички останали неща, в това число и тялото на индивида ", това сподели за Агенция " Фокус " отец Боян Саръев, индивидът, приел за своя орис връщането на хората от Родопите към изконната християнска религия, в навечерието на Рождество Христово.

Човечеството още при своето създание избира да върви по личните си пътища, по пътищата на човешките си хрумвания, а не по Божията воля. Това довежда до трагичната му история, разказана още в Библията. Затова човешката история е поначало сложна, трагична, спорна и неведнъж кървава, съпроводена с апетит и бедност. Началото на вярата за спасението на човечеството от първородния грях и възобновяване на безсмъртната му природа е раждането на Бога, на Исус Христос, излиза наяве от думите на отец Саръев.

" Грехът е най-страшният камшик, който е преследвал още от грехопадението насам индивидите и е нанесъл най-вече проваляне и несгоди за индивида. Говори се месеци наред преди Рождество Христо за Коледа, Бог се демонстрира като един дъртак, който пие " Кола ", който гръмко се смее, който свързваме с промоции по магазините, въобще човечеството е вторачено прекалено много в личните си консуматорски връзки към света към себе си. Или както споделя деятел Павел, човечеството е трансформирало своя корем в собствен господ, за жалост това е действителната истина, което в действителност е безумство, тъй като човек с изключение на тяло има и душа, която е доста по-важна и по-съществена от всички останали неща, в това число и тялото на индивида ", сподели още отец Саръев.

За страдание, освен българинът, а светът изобщо не схваща и не осъзнава, и не стига до дълбочината на духовните празници като Рождество Христово, тъй като индивидът е консуматорско и бездуховно създание, той търси материалното, търси блясъка, излиза наяве от думите на Саръев.

" Аз 30 и няколко години заравям хора, не съм видял един човек да е занесъл нещо със себе си в отвъдното. И най-бедните, и най-богатите си отиват - гол идва човек на този свят и гол си отива ", припомня отецът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР