Човечеството е очаровано от динозаврите, откакто най-накрая започнахме да приемаме,

...
Човечеството е очаровано от динозаврите, откакто най-накрая започнахме да приемаме,
Коментари Харесай

По Земята са щъкали още един вид динозаври

Човечеството е очаровано от динозаврите, откогато най-сетне започнахме да одобряваме, че драконите евентуално не са същински. Вместо огнедишащи крилати небесни зверове, ние съвсем сме приели, че фосилите на ужасните гущери са най-хубавото, което можем да получим, дружно с другите медии, свързани с тях.

Ето за какво постоянно е вълнуващо, когато бъде открит нов тип динозавър, изключително когато това отваря цяла зона за евентуални епизоди от " Джурасик свят ". В този случай откриватели от Южна Америка са разкрили напълно нов тип динозавър и даже са основали цифрово пресъздаване на това по какъв начин съгласно тях може да е изглеждал, написа БГНЕС.

Според ScienceAlert откриватели от Фондацията за естествена история " Феликс де Азара " в Аржентина са разкрили нов динозавър, който са нарекли Jakapil kaniukura (или J. kaniukura). Този нов динозавър наподобява е живял през интервала креда, който нормално се прави оценка като интервал сред 145 и 65 милиона години и приключва с изгубването на всички известни динозаври. Динозаврите от доста късната креда са едни от най-известните в известната просвета, като да вземем за пример редуващият се храбър и/или злосторен Тиранозавър Рекс, стожерът на Крис Прат - Велоцираптор, и ботаникът на света на динозаврите - Трицератопс. Като цяло това слага J. kaniukura в добра компания за другите зверове, измежду които може да е живял в последния интервал от съществуването на динозаврите.

Възхитително е, че новият динозавър, прочут като J. kaniukura, е бил дребен, с тегло евентуално колкото на междинна модерна домашна котка. Според непълен скелет, открит в провинция Рио Негро в Патагония, новият динозавър е бил брониран и е имал гребен от защитни шипове на гръбначния си дирек. В зрелост евентуално е бил дълъг към метър и половина и, в случай че се съди по клюна и мощните му зъби, е бил тревопасен, който се е хранел с твърди, дървесни растения.

Новият динозавър е принадлежал към група, наречена Thyreophora, която включва и други бронирани тревопасни животни като по-известния Stegasaurus.

Повечето представители на тази група са открити в Северното полукълбо, което прави откриването на J. kaniukura в Южна Америка забавно разширение на територията, която са обитавали. Изглежда също по този начин, че този нов динозавър е живял по-дълго в креда от северните си родственици, което поражда опцията в Южното полукълбо да има още неоткрити типове тиреофори.

Винаги си коства да се означи, че палеонтологията е изненадващо спорна и дискусионна просвета, като доста откриватели не са съгласни с главните аспекти на биологията на динозаврите. Например животното, познато като бронтозавър, се трансформира в главен детайл от изображенията на динозаври, само че в последна сметка беше оповестено за подвид на апатозавъра, а по-късно още веднъж беше оповестено за обособен тип след спомагателни открития. По този метод всяко разкриване на нов динозавър може да докара до завладяващи нови прозрения за неговата биология, само че може да претърпи редица промени с откриването на нови данни и вкаменелости. Поне към този момент, добре пристигнал в клуба, J. kaniukura.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР