Чо Тай-бок, бившият председател на Върховното народно събрание в Северна

...
Чо Тай-бок, бившият председател на Върховното народно събрание в Северна
Коментари Харесай

Един от архитектите на Работническата партия на Северна Корея издъхна на 93 години

Чо Тай-бок, някогашният ръководител на Върховното национално заседание в Северна Корея, е умрял на 93-годишна възраст, оповестиха международни медии, базирайки се на държавната осведомителна организация КЦНА.

Тай-бок оглавяваше председателското място на севернокорейския парламент в продължение на 21 години.

КЦНА оповести новината поради наличието на водача Ким Чен-ун на поклонението на дългогодишния парламентарист в неделя. Освен него, там бяха и други висши функционери на Работническата партия, които да отдадат последна респект.

Ким отдаде безмълвна респект на Чо Тай-бок, който посвети живота си в свещена битка за това да развие Работническата партия и Правителството на Корейската народно-демократична република с безкрайната си честност към водача, неговия транспарантен революционен принцип и неговия дух в предана работа на страната и народа си, оповестява с възторг КЦНА.

В некролога КЦНА разказва Тай-бок като „ правилния бунтовник “ на Ким Ир-сен (основателят на Северна Корея и дядо на Ким Чен-ун) и Ким Чен-ир (баща на Ким Чен-ун) и „ деятелен политически деец в името на Партията и Държавата “.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР