Марк Дрейкфорд: Правителството на Уелс е изправено пред „най-тежката финансова ситуация“ след децентрализацията

...
Членовете на Seneddare в момента са в почивка, но г-н
Коментари Харесай

Членовете на Seneddare в момента са в почивка, но г-н Дрейкфорд каза, че тези в кабинета ще работят през цялото лято, за да „смекчат“ бюджетния натиск.

Първият министър каза, че приоритетите на неговото правителство ще бъдат защитата на „обществените услуги на първа линия“, като същевременно „насочва подкрепата към онези, които имат най-голяма нужда“.

Г-н Дрейкфорд обвини за бюджетните ограничения „рекордните нива на инфлацията" и "лошото управление на икономиката и публичните финанси на Обединеното кралство от последователните правителства на Обединеното кралство".

Правителството на Уелс заяви, че е използвало "всички [свои] налични ресурси" при изготвянето на бюджета.

Въпреки това, финансовото му състояние след бюджета на правителството на Обединеното кралство през март беше „до £900 милиона по-ниско в реално изражение“, отколкото при последния преглед на разходите през 2021 г., каза първият министър.

Уелските консерватори, най-голямата опозиционна партия в Senedd, казаха, че лейбъристите влошават "собствените си проблеми".

Изображение: Андрю Р. Т. Дейвис. Снимка: Senedd.TV

В писмено изявление в сряда Марк Дрейкфорд каза, че кабинетът се е събрал на 1 август, за да обсъди финансовата ситуация, пред която е изправено правителството на Уелс.

Г-н Дрейкфорд каза, че ще предостави допълнителна актуализация на членовете на Senedd, след като министрите обмислят области, в които могат да се спестят пари.

Изявлението идва, след като правителството на Уелс потвърди в края на юни, че ще спре да предоставя безплатна храна в училище по време на летните ваканции, изправено пред критики от опозиционни партии.

Програмата беше въведена за първи път по време на пандемията от COVID и сега помага на семейства, борещи се с .

Някои общини оттогава обявиха, че ще финансират директно схемата, за да може продължават в своите области.

Лидерът на уелските консерватори Андрю Р. Т. Дейвис каза, че парите трябва да се изразходват за „жизненоважни обществени услуги“.

„Лейбъристите продължават да влошават собствените си проблеми, като настояват тяхната екстремна идеология и проекти за суета, като скъпоструващи ограничения на скоростта по подразбиране от 20 мили в час и изпращане на повече политици в залива Кардиф“, каза той.

Прочетете повече:
Критика относно данъчната политика на правителството на Уелс за втори дом< br />Правителството на Уелс казва, че логата върху униформите не трябва да бъдат задължителни
Повече членове на Senedd сред основните приоритети на Марк Дрейкфорд

Доклад, публикуван в края на март, показва, че се дължи на „лошото“ управление на акаунти.

Правителството на Уелс каза по това време, че Министерството на финансите е отхвърлило искане за прехвърляне на средства към следващата финансова година – ход, който нарече „напълно неприемлив“.

Говорител на Министерството на финансите каза, Договореностите за финансиране на правителството на Уелс бяха „приложени по обичайния начин“.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР