Членовете на Медицинския съвет изразиха категоричното си мнение, че не

...
Членовете на Медицинския съвет изразиха категоричното си мнение, че не
Коментари Харесай

Медицинският съвет на Майчин дом защити ръководството

Членовете на Медицинския съвет показаха безапелационното си мнение, че не подлагат на подозрение професионалните качества на доктор Георгиева, както и че тя неколкократно е била потърсена, с цел да й се предложи опцията да остане да работи в клиниката като редови доктор. Д-р Георгиева, обаче, не е хабилитирано лице и не може да извършва длъжността шеф на клиниката, допълниха те.

Д-р Веселин Дяволов, заместник-директор на болничното заведение уточни, че не може да се подлагат на подозрение работата и равнището на подготвеност на болничното заведение. Няма напрежение измежду сътрудниците, добави той.

Началник на клиниката по неонатология проф. Боряна Слънчева сподели, че всички в тази болница работят в полза на пациентите и на децата, и биха желали лечебното заведение да продължава да има положително име. Има избрани наредби, на които лечебните заведения би трябвало да дават отговор, а " Майчин дом " има трето равнище на подготвеност, напомни тя. По думите й въпросът визира по-скоро личностни проблеми.

Няма напрежение измежду работещите, няма проблем нито за постъпващите пациенти, нито за раждащите, нито за идните интервенции, сподели завеждащият " Родилна зала " проф. Георги Николов.

Председател на сдружението на столичната гилдия на Българския лекарски съюз в " Майчин дом " доктор Атанас Чернев също изрази поддръжката за решението на управлението на болничното заведение. Това е спор, уронващ престижа на болничното заведение, това не е метод за решение на казуса, добави той.

Преди дни от " Майчин дом " споделиха за Българска телеграфна агенция, че митингът е иницииран от дребна група медици от клиниката поради противоречие с смяната на заемането на краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на клиниката. " Под никаква форма работата на клиниката от страна на управлението не е възпрепятствана и не е оказван тормоз ". Напрежение измежду колектива на КАИЛ се нагнетява от доктор Георгиева, която " не желае да се съобрази със законовите условия и популяризира погрешни изказвания за идни уволнения в структурата, каквито въобще не се плануват и в никакъв случай не са коментирани. В момента тя инициира предприемането на протестни дейности под формата на синдикална активност ", се добавя в отговора от болничното заведение. Според наредбите на Закона за лечебните заведения шеф на клиника може да бъде доктор - хабилитирано лице, с приета здравна компетентност по профила на клиниката и трудов контракт, допълниха от " Майчин дом ". Д-р Георгиева не е хабилитирано лице, допълниха от болничното заведение.

Обявен е състезанието за заемане на длъжността шеф на клиниката. До заемане на длъжността, тя ще бъде изпълнявана от доцент Емил Кържин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР