Членовете на формата ОПЕК + добиваха с 1,45 млн. барела

...
Членовете на формата ОПЕК + добиваха с 1,45 млн. барела
Коментари Харесай

Производствената "дупка" на ОПЕК + се разшири през март, тъй като санкциите удариха руския петрол



Членовете на формата " ОПЕК + " добиваха с 1,45 млн. барела дневно по-малко нефт през март, в сравнение с заложените от тях индустриални цели, защото съветското произвеждане стартира да понижава вследствие на наложените западни наказания, демонстрира отчет на петролния картел, забелязан от организация Ройтерс.

Русия е произвеждала през март към 300 000 барела дневно по-малко по отношение на задачата си от 10,018 млн. барела дневно, демонстрира отчетът, основан на вторични източници.

В постоянния си месечен отчет от предходната седмица Международната организация по енергетика (МАЕ) съобщи, че чака загубите на съветски нефт да набъбнат до 1,5 милиона барела дневно през април и да се удвоят до 3 млн. барела на ден от май нататък поради глобите и нежеланието на купувачите да използват съветски нефт.

Форматът " ОПЕК + ", която сплотява ОПЕК и неговите съдружници, отпред с Русия, се съгласи предишния месец за още едно непретенциозно месечно нарастване на добива на нефт с 432 хиляди барела дневно за месец май, устоявайки на натиска от страна на огромните консуматори да усилят производството, с цел да оказват помощ за стабилизиране на петролния пазар.

На срещата си предишния месец " ОПЕК + " също по този начин отхвърли основаната в Париж МАЕ като един от вторичните си източници, представящи информация за международните петролни пазари, като я размени с консултантските компании Wood Mackenzie и Rystad Energy.

Междувременно петролните фючърси поевтиняват по време на търговията във вторник с близо 1,5%, парирайки част от мощното повишаване през предходните четири следващ сесии на търговия.

Търговците се пробват да оценят въздействието на рестриктивните мерки в Китай върху световното търсене на гориво, макар че управляващите в Пекин обявиха, че въздействието на настоящата вълна на Covid пандемията в страната ще бъде " бързо възобновено “, защото фабрики и предприятията се приготвят да отворят още веднъж в Шанхай - комерсиалният центът на Китай, който беше подложен под непоколебим локдаун.

Междувременно Либия съобщи, че не може да достави нефт от петролното находище Ал-Шарара, най-голямото в страната, откакто преди този момент се наложи да затвори петролното находище El Feel заради политически митинги.

Към 14.30 часа българско време фючърсите на петрола Брент се намаляват с 1,3% към 111,85 $ за барал, а тези на американския лек недопечен нефт WTI - с 1,4% към 106,80 $ за барел.

По този метод и двата водещи вида петролни фючърси отстъпват едва от техните близо триседмични върхове, достигнати в понеделник, към равнища надлежно от 114,84 и от 109.80 $ за барел - най-високи ценови равнища от 28-и март.

Графика на нефт Брент (в долари за барел)



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР