Членовете на американския Сенат са постигнали съгласие да прокарат гласувания

...
Членовете на американския Сенат са постигнали съгласие да прокарат гласувания
Коментари Харесай

Американският Сенат ще одобри новите санкции срещу Русия, Иран и КНДР до края на седмицата

Членовете на американския Сенат са постигнали единодушие да прокарат гласувания преди денонощие пакет от ограничения против Русия, Иран и Северна Корея, като това би трябвало да стане до края на седмицата. Това удостовери сенатор Боб Кокър, ръководител на сенатската комисия по външна политика, съобщи Reuters. Ако фактически се случи по този начин, остава единствено американският президент Доналд Тръмп да утвърди пакета, което надалеч не е 100% несъмнено.
Всъщност законопроектът се връща в горната камара на Конгреса, откакто Камарата на представителите добави наказания и против Северна Корея. Санкциите включват блокиране на активи и възбрана за пътешестване на американска територия за лица и компании, които подкрепят нуклеарната и ракетната стратегия на КНДР, както и износът на азиатската страна по море.
Най-важната смяна от позиция на Тръмп ще е опцията Конгреса да блокира всяка негова самодейност за смяна на режима на наказания против Русия, Иран и/или КНДР. А откакто ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер предизвести, че " Америка преди всичко не значи Европейски Съюз на последно ", визирайки частта с налагане на наказания за физически и юридически лица, участващи в енергийни планове с съветски компании, то и представителят на Кремъл Дмитрий Песков публично изрази съветската позиция след гласуването в долната камара на Конгреса: " Това са много тъжни вести от позиция на руско-американските връзки. Говорим за извънредно вражески акт ". Москва обаче ще изчака с публична реакция и вероятно експулсиране на американски дипломати в отговор на очертаващия се нов закон, съгласно който Русия ще загуби две свои дипломатически представителства на американска територия дефинитивно, откакто още по времето на Барак Обама те ѝ бяха отнети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР