Членовете на американския Конгрес призоваха за защита на свободата на

...
Членовете на американския Конгрес призоваха за защита на свободата на
Коментари Харесай

Събитие в памет на Хашоги се състоя в американския Конгрес

Членовете на американския Конгрес приканиха за отбрана на свободата на медиите по света. Призивът беше насочен на събитие в памет на убития преди 100 дни саудитски публицист Джамал Хашоги, съобщи Асошиейтед прес.
На събитието участваха председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, конгресменът Адам Шифт от Калифорния, сенаторът Марк Уорнър от Вирджиния и други

Церемонията стартира с минута безмълвие, добавя Франс прес.

"Убийството на Хашоги е нещо ужасяващо и е офанзива против човечеството ", сподели Нанси Пелоси.

"Трябва да осъществим нашия честен дълг, с цел да запазим живота и свободите на публицистите както вкъщи, по този начин и зад граница ", добави Пелоси, представена от АП.

"Ако решим, че комерсиалните ползи би трябвало да погазват изказванията, които ние вършим и дейностите, които ние подхващаме, тогава ние ще би трябвало да признаем, че сме изгубили всевъзможен честен престиж ", предизвести тя, визирайки косвено неналичието на реакция от страна на президента Доналд Тръмп по отношение на Рияд, който е огромен търговски сътрудник на Съединени американски щати, отбелязва Франс прес.

Пелоси прикани Съединени американски щати да се опълчват на заканите против публицисти по света и даде обещание, че американските конгресмени ще работят колкото е нужно за постигането на правдивост по "случая Хашоги ".

Саудитска Арабия упрекна 11 души за убийството на Хашоги в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври. Смъртно наказване беше поискано за петима от тях.

Хашоги пишеше за в. "Вашингтон пост ". Вчера изданието разгласи, че пуска на интернет уеб страницата си страница на арабски, сплотяваща преводи на арабски на редакторски публикации, мнения и разбори, съобщи Франс прес.
Страницата ще включва преводи на публикации на редактори от целия свят, по-специално от Близкия изток и Северна Африка. Разделът "мнения " на вестника в предишното организира опит с преводи на публикации на други езици, измежду които испански, турски и фарси.

"Тази страница ще разреши да разтеглим обсега на публицистиката на "Вашингтон пост " до читатели от целия свят и да публикуваме качествени преводи на подобаващи за арабската публика текстове ", се споделя в изказване на изданието.

Джамал Хашоги защитаваше сходна концепция, описа Фред Раян, отговарящ за публицистичните материали на "Вашингтон пост ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР