Членове на църковни организации, профсъюзи и други структури се обединиха

...
Членове на църковни организации, профсъюзи и други структури се обединиха
Коментари Харесай

Поход на неонацисти в Германия беше блокиран от контрапротести

Членове на църковни организации, профсъюзи и други структури се сплотиха през днешния ден в немския град Майнц, с цел да попречат на провеждането на планувана демонстрация на неонацистка група, предадоха високопоставени чиновници, осведоми ДПА.

Петдесетина членове на дясноекстремистката Нова мощна партия се пробваха да се съберат в западногерманския град, който е покрай Франкфурт. Те бяха отблъснати от към 3000 души от антирасистски организации и политически партии. Антинацистите блокираха пътя на крайнодесните, заяви полицейски представител.

Членовете на НСП скандираха лозунги като „ Майнц е нацистки град “ и „ Революция в този момент “ по време на похода им, траял прекомерно малко.

На основната железопътна гара в града кметът на Майнц Михаел Еблинг беше отпред на група, която също осъди плануваната среща на нацисти. „ Те би трябвало да си вземат кафявите раници, да сложат вътре багажа си и да стартират да се връщат по домовете си “, сподели Еблинг. Той добави, че нацистите нямат място в града му.

НСП по-рано беше оповестила, че на проявата ще вземат участие към 100 души. Вътрешното министерство в немската провинция Райнланд Пфалц сподели, че групата „ явно “ е неонацистка.

След като участниците от НСП схванаха, че проявата им ще бъде осуетена, избухнаха конфликти с полицията. Няколко души се пробваха да атакуван служители на реда, сподели представител на органите на реда.

Това накара служителите на реда да употребяват пикантен спрей. След това парамедици трябваше да окажат помощ на няколко души за проблеми с очите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР