Членове на Националната агенция за приходите ще отговарят на депутатски

...
Членове на Националната агенция за приходите ще отговарят на депутатски
Коментари Харесай

Има ли спекула в цените на горивата – от НАП представят информация пред парламента

Членове на Националната организация за приходите ще дават отговор на депутатски въпроси по отношение на това има ли далавера в цените на горивата. След направена инспекция от организацията ще показват информацията пред подкомисия в Народното събрание.

Проверката на Национална агенция за приходите за цените на горивата идва след километричните опашки по бензиностанциите и презапасяването с гориво.

Припомняме, че на този декор през вчерашния ден Комисията за отбрана на потребителите се самосезира за голословното повишение на цените на горивата в две вериги бензиностанции. От писмо, публикувано до медиите, излиза наяве, че Комисия за защита на конкуренцията ревизира за вероятно картелно съглашение за цените на петролни артикули сред „ Сакса “ и „ Инса Ойл “.

В хода на следствието Комисията ще изследва има ли покачване на цените и измежду останалите петролни компании. От антимонополната комисия прецизират, че скокът в цените и на едро, и на дребно, не е стопански аргументиран. Оттам показват още, че през последните седмици има информация за задържане на доставките и на слънчогледово олио за българския пазар.

С това се основават подозрения за вероятно недобросъвестно държание от страна на предприятията, участващи във веригата за разпространяване и продажба на хранителни артикули. Това пък от своя страна може да докара до ограничение или нарушение на конкуренцията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР