Либидото е желанието за сексуална активност. За всеки то е

...
Либидото е желанието за сексуална активност. За всеки то е
Коментари Харесай

10 съвета как да увеличите либидото си

Либидото е желанието за полова интензивност. За всеки то е друго и може да се промени с времето. Някои хора имат високо либидо, до момента в който други имат ниско либидо.

Търсите да подправите половия си живот? Има редица неща, които можете да опитате, от яденето на избрани храни и приемането на добавки до позитивния диалог със себе си и възобновения фокус върху удоволствието.Либидото е просто друго име за полово предпочитание. Различни вътрешни и външни фактори могат да повлияят на либидото ви, от равнищата на хормоните през медикаментите до навиците ви за сън.

Либидото на всеки е друго, само че е постоянно срещано да преживея понижаване на либидото с възрастта.Има доста стъпки, които можете да предприемете, с цел да повишите либидото си по натурален метод, в това число да опитате естествени афродизиаци, да прилагате техники за понижаване на напрежението и да коригирате диетата и метода си на живот.

Ето няколко съвета, които ще ви оказват помощ да увеличите либидото си:

1. Яжте повече от тези плодове

 либидото 10 съвета по какъв начин да увеличите либидото си фотография: pixabay

Малко доказателства поддържат успеваемостта на избрани храни, само че няма нищо неприятно в експериментирането.

Смокините, бананите и авокадото, да вземем за пример, се смятат за храни, повишаващи либидото или афродизиаци.

Тези храни също по този начин обезпечават значими, които могат да усилят притока на кръв към гениталиите и да насърчат здравословния полов живот.

2. Опитайте да ядете шоколад

 либидото 10 съвета по какъв начин да увеличите либидото си фотография: pixabay

През цялата история е бил знак на желанието освен поради прелестния си усет, само че и поради силата му да усъвършенства половото наслаждение.

Шоколад предизвиква отделянето на химикали като серотонин, което може да провокира някои афродизиаци и повдигащи настроението резултати.

Серотонинът може също да контролира притока на кръв към гениталните тъкани, което може да бъде виновен за някои от неговите свойства за повишение на либидото.

3. Билки

 либидото 10 съвета по какъв начин да увеличите либидото си фотография: pixabay

Следващия път, когато седнете на сантиментална вечеря, прибавете малко босилек или чесън към ястието си. Миризмата на подтиква сетивата, до момента в който чесънът съдържа високи равнища на алицин, който работи като вазодилататор на нараства кръвотечение.

Въпреки че са нужни повече проучвания, тези резултати биха могли евентуално да оказват помощ на хора с еректилна дисфункция (ЕД). Тези билки могат да ви оказват помощ да увеличите либидото си.

4.Съсредоточете се върху метода, по който се чувствате

 либидото 10 съвета по какъв начин да увеличите либидото си фотография: pinterest

Начинът, по който се чувствате към тялото си, въздейства на метода, по който се чувствате към секса.

Храненето на уравновесена диета и ангажирането с постоянно придвижване може да ви помогне да се почувствате по-свързани с тялото си и може да усъвършенства визията ви за себе си.

Можете също по този начин да преместите фокуса си върху удоволствието, което изпитвате по време на секс. Ще подкрепи и да увеличите либидото си.

5.Придържайте се към една чаша вино

 либидото 10 съвета по какъв начин да увеличите либидото си фотография: pinterest

Изпиването на една чаша вино може да ви успокои и да усили интереса ви към фамилиарност. Твърде доста алкохол обаче може повреждат способността ви да изпълнявате, като повлияете на еректилната функционалност.

Твърде доста алкохол също може да попречи на способността ви за оргазъм. Една чаша вино може да ви помогне да увеличите либидото си.

6. Отделете време за медитация и облекчение на напрежението

 либидото 10 съвета по какъв начин да увеличите либидото си фотография: pixabay

Без значение какъв брой сте здрави, може да повлияе на либидото ви.

Някои проучвания демонстрират, че дамите може да са изключително податливи на резултатите, които стресът може да има върху половия живот.

Мъжете, въпреки това, могат да употребяват секса за облекчение на напрежението. Понякога тези разлики в метода могат да провокират спор, което в последна сметка усилва напрежението сред сътрудниците.

Медитацията може да помогне за облекчение на напрежението. Може също да се насладите на:

Участие в спортни действия

Практикуване на тай чи

Клас по йога

7.Спете доста

 либидото 10 съвета по какъв начин да увеличите либидото си фотография: pinterest

Хората с под напрежение метод на живот не постоянно имат време да спят нужното количество. Заетостта също затруднява намирането на време за секс.

Увеличете силата и либидото си, като подремвате, когато можете, и ядете здравословна диета с високо наличие на протеини и комплицирани въглехидрати.

8.Подобрете качеството на връзката си.

 либидото 10 съвета по какъв начин да увеличите либидото си фотография: pinterest

Много хора изпитват понижено предпочитание за секс или следят понижена периодичност на интимностите в избрани интервали от връзката си. Това може да се следи в множеството продължителни връзки.

Вместо да се питаме непрекъснато какъв е казусът, може да приемем, че всичко е обикновено и да се фокусираме върху увеличение на либидото за всеки от сътрудниците. Следните практики биха могли да оказват помощ:

Планирайте среща с половинката си, без значение какъв брой задължения имаме или от какъв брой време сте дружно. Специално избраното време, може да ви отпусне, предразположи и накара да си припомните времената, в които сте се наслаждавали нехайно на компанията на другия.

Открийте занимания и ползи, които да вършиме дружно отвън спалнята. Тук ключът е в вършиме – гледането на филми или телевизия не се брои, защото е прекомерно пасивно. Намерете интензивност, която ще зареди и двама ви с готовност за игра, развлечение, диалози, възторг.

Практикувайте открита връзка. Не чакайте нещата да стигнат до разногласия и напрежение след дълго безмълвие. По-скоро действайте превантивно и споделяйте намерено усложненията си с колегата си.

9.Повишете самочувствието си

 либидото 10 съвета по какъв начин да увеличите либидото си фотография: pinterest

Начинът, по който се чувствате във връзка с тялото си, въздейства на метода, по който се чувствате във връзка с секса. Нездравословното хранене и неналичието на физически извършения може да са причина за неприятното ви самочувствие. Тези неща могат да ви обезкуражат да вършиме и да се наслаждавате на секса.

Можете да повишите самочувствието си и либидото, като изместите фокуса от минусите си към своите качества.

Можете също по този начин да се концентрирайте върху удоволствието, което изпитвате по време на секс.

10.Ограничете тютюнопушенето

 либидото 10 съвета по какъв начин да увеличите либидото си фотография: pinterest

Добре прочут факт е, че тютюнопушенето може да има отрицателно влияние върху притока на кръв към половите органи, като предизвика свиване на кръвоносните съдове.

Освен това, цигарите понижават силата и издръжливостта.

Тютюнопушенето може да способства отрицателно за либидото и по още един метод: Ако половинката ви е непушач, неприятната може да подейства отблъскващо и да понижи желанието за секс.

Какво можете да извършите, с цел да подобрите либидото и половото си показване?

Фокусирането върху цялостното ви здраве може да подкрепи дълготрайното ви полово здраве.

Упражнявайте постоянно, с цел да увеличите притока на кръв, да намалите напрежението и да подобрите настроението. Яжте уравновесена диета от плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и постни протеини. Спете задоволително, с цел да регулирате равнищата на хормоните.

Обърнете внимание на всички съществени медицински положения и обмислете поддръжка за психологичното здраве, с цел да помогнете с ръководството на напрежението, компликациите във взаимоотношенията и други проблеми.

Какво може да аргументи ниското ви либидо?

 либидото 10 съвета по какъв начин да увеличите либидото си фотография: pinterest

Ниското либидо може да произтича от краткотрайно увеличение на напрежението или друго спиране на ежедневната ви рутина. Някои медикаменти, като антидепресанти и хормонални лечения, могат да имат дълготраен резултат върху вашето либидо.

Ако сте загрижени за либидото си и смятате, че то е по-ниско или по-бавно, в сравнение с бихте желали, може да ви е от изгода да се консултирате със здравен експерт.

Какво покачва неотложно либидото?

Спонтанното предпочитание е тъкмо това, което звучи – Спонтанно. Няма рима или причина за какво се случва.

Отзивчивото предпочитание, въпреки това, може би малко по-предвидимо. Докосването на себе си по избран метод – или молбата на колегата ви да го направи – може да задейства този аспект на вашето либидо.

Всяка двойка е друга. Това значи, че е нужно изпробване, до момента в който не се открие точния метод. Ако въпреки всичко опрем до медикаменти, да не забравяме, че желанието е в основата на секса. Малкото синьо хапче не може да бъде решение на казуса, който ни визира, в случай че той е прочувствен.

Какво въздейства на либидото?

 либидото 10 съвета по какъв начин да увеличите либидото си фотография: pinterest

Либидото се въздейства от биологични, психически и обществени фактори.

Биологични фактори

Фактори, които могат да повлияят на либидото, включват хормони, невротрансмитери и мозъчни химикали. Например, тестостеронът е хормон, който играе роля в половото предпочитание. Серотонинът и допаминът са два невротрансмитера, които са свързани с либидото. Също по този начин е открито, че мозъчният химикал норепинефрин въздейства върху половото предпочитание.

Психологически фактори

Фактори, които могат да повлияят на либидото, включват стрес, тревога, меланхолия, проблеми с взаимоотношенията и проблеми с облика на тялото. Например, някой, който е подложен на доста стрес, може да има ниско либидо, тъй като не се интересува от нищо друго с изключение на да се оправя със напрежението си. Като опция, някой, който е депресиран, може да има ниско либидо, тъй като към този момент не изпитва наслаждение от дейностите, които в миналото са му харесвали.

Социални фактори

Те също могат да повлияят на либидото. Например, в случай че някой се усеща неловко от облика на тялото си, може да е по-малко евентуално да желае да бъде съкровен с колегата си. Освен това културните правила могат да играят роля в либидото. Някои култури отдават висока стойност на половата интензивност, до момента в който други я считат за табу.

Прием на медикаменти

Хормоналните промени също могат да играят роля, както и някои медикаменти, които ги предизвикват. Ако изпитвате ниско либидо, значимо е да се консултирате с Вашия доктор, с цел да определите главната причина. Може да има просто решение, а може и да има нещо по-сложно, което стои зад казуса. Във всеки случай, не се колебайте да потърсите помощ, в случай че се борите с този проблем. Няма потребност да страдате в безмълвие!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР