Членове на британски профсъюзи блокираха британски производител на военно оборудване

...
Членове на британски профсъюзи блокираха британски производител на военно оборудване
Коментари Харесай

Блокираха британски производител на военно оборудване като част от действия за Палестина

Членове на английски профсъюзи блокираха английски производител на военно съоръжение в Югоизточна Англия, призовавайки за преустановяване на офанзивата на Израел в Газа. Демонстрантите развяваха флагове и плакати с надписи " Не на нормалния бизнес " и " Данъкоплатците имат кръв по ръцете си " пред портите на завода на BAE Systems в Рочестър, съобщи Агенция Франс Прес.

Организаторите обявиха, че имат за цел да затворят фабриката, която обезпечава съставни елементи за военни самолети, употребявани сега от израелските сили при бомбардировките на Газа. Те подчертаха, че това е част от интернационален ден на деяние за Палестина, проведен в отговор на апела на палестинските синдикалисти.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху уточни, че преустановяване на огъня без освобождение на заложниците би означавало капитулация пред Хамас.

Организациите за помощ оповестиха, че цялостното преустановяване на огъня е належащо, с цел да се окаже помощ на цивилните в Газа, ранени при израелските бомбардировки, и да се транспортират значими помощи за 2,4 млн. души, живеещи в обсадената територия, която е една от най-гъсто обитаемоте в света. (БГНЕС)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР