Членките на НАТО сами решават какво оборудване да купуват. Това

...
Членките на НАТО сами решават какво оборудване да купуват. Това
Коментари Харесай

Членовете на НАТО сами решават какво оборудване да купуват

Членките на НАТО сами вземат решение какво съоръжение да купуват. Това съобщи генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг във връзка със съглашението на Турция с Русия за покупка на съветски ракетни отбранителни системи С-400, оповестява електронното издание на в. " Хюриет ", осведоми Българска национална телевизия.

" С какъв тип съоръжение ще се снабдят зависи от всеки от съдружниците. Това е национално решение на Турция ", разяснява той пред организация Спутник.

Столтенберг добави, че това, което е значимо за НАТО, е другите системи да работят дружно.

" Не е постъпило искане по отношение на консолидираното на тази система в системата на НАТО за въздушна защита. Поради тази причина въпросът към момента не е подложен на масата ", сподели още генералният секретар на НАТО.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви преди дни на връщане от пътешестване в Казахстан, че Турция към този момент е платила депозит на Русия за покупката на съветските зенитно-ракетни системи С-400 макар възраженията на съдружниците й от НАТО. Той акцентира, че както Турция, по този начин и Русия са решени да доведат до край процеса.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР