Членът на НС на Левски Петър Ганев обяви кой за

...
Членът на НС на Левски Петър Ганев обяви кой за
Коментари Харесай

Шеф на Левски разясни какво става в клуба, призна за противоречие

Членът на Народно събрание на Левски Петър Ганев разгласи кой защо ще дава отговор в новия Управителен съвет на клуба. Той призна, че измежду сините редици има несъгласие във връзка с част от членовете.

Ето какво написа Петър Ганев на страницата си във Facebook:

" Днес Надзорният съвет на ПФК Левски избра членове на Управителния съвет на клуба (виж www.levski.bg)
Петимата претенденти бяха посочени от мажоритарния притежател Наско Сираков на първото съвещание на Надзорния съвет през предходната седмица. Изборът не беше автоматизиран, защото 1) желаех да проведа диалози с УС на Тръст „ Синя България” и 2) общо беше желанието да изслушаме в елементи всички препоръчани претенденти. Мисля, че за пръв път от доста години в Левски се организира сходно чуване за УС.

В дните до срещата, откакто водих диалог и с Васко Колев по тематиката, претендентите дадоха и къса обществена поръчка за своята роля и отговорности в УС в изявление за www.levski365.com. Вчера организирахме чуването, което продължи близо три часа и половина. Беше стихотворец корав ангажимент УС да не бъде проформа, а да има явен правилник на работа и дейна активност.

Поетите ресори са следните: Павел Колев (изп. директор), Константин Баждеков (финанси и бюджет), Минко Герджиков (взаимодействие с институциите, спонсори), Илия Христов (работа с последователите, история и обичаи, школа) и Ивайло Цветков (спонсори, реклама и комуникации). Сериозна част от полемиката беше ориентирана и към взаимоотношението на клуба с последователите, вследствие на което се провежда необятната среща за четвъртък.

Вчера и през днешния ден още веднъж водих диалози с УС на Тръста. Бяха изказани голям брой разнопосочни отзиви. Основните рецензии на сътрудниците към проекто състава на новия УС на клуба бяха в 1) неналичието на явен проект за излизане от рецесията и 2) прекомерно огромна последователност, т.е. липса на явен сигнал за нов метод в ръководството на клуба. В същото време обаче се осъзнава, че вероятно блокиране на този УС по скоро би било деструктивно. Следва да се регистрира също по този начин, че ролята на Тръста на този стадий не е да ръководи, а да изисква положително ръководство, в това число стратегия, ясни цели и функционалности, бистрота и така нататък
Днес беше извършено неофициално гласоподаване в УС на Тръста, като съвсем всички гласове бяха „ въздържал се”. Моето схващане е, че тази позиция дава отговор точно на това вътрешно несъгласие – има рецензии, само че и отвращение да се блокира работата на клуба. По-късно изложих насъбраните отзиви и причини пред Наско и Тити – считам, че бяха възприети и разбрани, след което гласувахме новия състав на УС.
Също през днешния ден, за по-добро ръководство и повече бистрота, входирах и писмо до Павел Колев с три точки:

1) Управителния съвет на ПФК Левски да рапортува в писмена форма активността си, в това число финансовото положение на клуба, на всеки три месеца пред Надзорния съвет (по чл.76б ал.1 от Устава на клуба);

2) Посочих Александър Чакъров като специалист по финансовите въпроси, който да подкрепя активността ми в Надзорния съвет на клуба (по чл.76б ал.4 от Устава на клуба). Сашо е инспектор, член на УС на Тръста и няма да получава заплащане за работата си;

3) Предложих основаването на помощна комисия, която да е формирана от специалисти и представители на последователите и да подкрепя активността на Управителния съвет (по чл.54а от Устава на клуба). Съставът на комисията следва да се съветва с проведените последователи на клуба и да се дефинира на взаимно съвещание на Народно събрание и УС. Идеята за сходна комисия беше дискутирана и по време на чуването за УС.

Накрая подробност във връзка с финансите. В последните седмици в Левски се реализира доста във връзка с разходната част на бюджета – заплатите в първия тим бяха редуцирани доста, като процесът на предоговаряне е съвсем приключил. В последните дни фокусът към този момент попада съвсем напълно върху приходната част и привличането на спонсори и рекламодатели.

Ясно се осъзнава, че моделът на назначения собственик/спонсор/рекламодател е отживялост за Левски.

Клубът потегля по нов път и се надявам това да даде резултат относително скоро ".

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР