Членът на НС на Левски - Петър Ганев говори след

...
Членът на НС на Левски - Петър Ганев говори след
Коментари Харесай

Петър Ганев: В Левски няма спуснати спонсори, нямаме план как да покрием старите задължения

Членът на Народно събрание на Левски - Петър Ганев приказва след края на Общото заседание на акционерите на " синия " клуб. Той  обаче не пожела да разкрие всички детайлности по отношение на това, какво се е случило по време на Общото заседание на Левски.

" Обичайна годишна среща на всички акционери, която е доста значима, тъй като това най-висшата конгрес на ръководство, без да подценяваме останалите. Беше много искрено съвещание, каквото е в последните 3 години. Промяната е в надзорния съвет, който още веднъж е от 4 души, има един нов член - господин Краус, който дълго време е и в ложата на клуба. Мисля, че има диамантена карта. Мисля, че всички го познаваме, или най-малко огромна част от тези, които гласоподаваха, го познават. Сега би трябвало да забележим дали ще се вършат промени в Управителния и Надзорния съвет, по какъв начин ще действат те и като ццяло клубът отсега нататък.

Обсъждаха се доста от проблемите и провокациите пред клуба. Честно и искрено бяха казани нещата. Въпросът е какви дейности ще предприемем. Към момента няма подробен проект по какъв начин да излезем от тази обстановка. Ние би трябвало да създадем, несъмнено, с присъединяване на изпълнителния шеф и УС. Предизвикателствата остават. Днес почтено казахме какво е положението и би трябвало да вземем решения по какъв начин ще действаме отсега нататък.

Беше маркирана тази тематика с задълженията към Васил Божков, само че тя не е съществена. Посланието през днешния ден не мисля, че би трябвало да бъде обвързвано с задълженията към господин Божков. Затова в случай че дам отговор, той ще отиде в заглавие.

Смяната на собствеността, знаете, че има интерес. Той е обществено деклариран отпреди месеци и все още обстановката остава такава. Няма нищо съответно, нищо, което да размести пластовете. Тази тематика остава отворена.

Това с твърдите периоди и суми не постоянно е тъкмо по този начин. Към момента клубът е безупречен настоящо към страната. Заплатите и осигуровките се заплащат в точния момент, а също и Данък добавена стойност. По акцията " Левски е безконечен " приходът е 7 милиона и по тази причина можем да бъдем изрядни. Въпросът е какво вършим със старите задъжения. Ясен проект по какъв начин да покрием всички остарели отговорности няма. Това е и повода да търсим някакви решения и най-вероятно това ще е главната тематика през идващите седмици, когато би трябвало да се образува нова конструкция на ръководство, която би трябвало да е подплатена с проект и съответни стъпки. Клубът ще заяви на последователите какво следва и каква е тяхната роля в този развой. Към момента главният доход идва от последователите, от магазина, от стадиона. В елементи разисквахме приходите, несъмнено идват и от спонсора. Това са каналите, по които все още клубът действа.

Мисля, че последователите схващат обстановката и форума и момента да изричат своето мнение. Днес съвсем не са се коментирали резултати. Аз не помня някой да е питал съответно за последните 7 мача. Форумът няма и тази цел, тъй като това не е спортно-техническа комисия. Това е конгрес на акционерите, които разясняват бъдещето на клуба. Темата е доклада за 2021-а година, само че защото сме напреднали доста в 2022-а година и новият УС работи съвсем напълно през 2022-а година. Темата беше финанси, бъдеще, плян, проблеми, а не левият, десният бек или съответните резултати. Това е тематика, стана дума и за лагера, който знаете, че е подсигурен с най-хубави условия. Една от аргументите, макар тежката финансова обстановка, да погледнем към в действителност добър лагер, с положителни условия, с цел да има в действителност положителни резултати. Това е методът, положителният лагер е по-голям даже от това да купин още един добър състезател. Прединят лагер беше на положително равнище и това даде резултат.

Не мисля, че думата е напрежение. Има напрежение във всеки последовател на Левски по какъв начин да се измъкнем от тази обстановка, като това напрежение е повече от 2 години и това е обикновено, изключително, когато е изминат дълъг път - платени са отговорности, можем да изплащаме заплатите. Когато си извървял дълъг път, напрежението е още по-голямо, тъй като не искаш да се провалиш след толкоз сполучлива година като цяло. Имаше и спадове, сега сме в подобен, само че тази година беше луда, имаше доста хубави моменти и когато си минал през такава година, напрежението е още по-голямо, тъй като искаш да намериш решение, а не да се спънеш най-после и всичко да отиде на боклука. Мислим, че ще ги намерим.

Не мисля, че става дума за гледище за придобиване на акции, а за намиране на решение на проблемите, които обсъждахме 3 часа. То може да пристигна по разнообразни канали. Може да пристигна нов притежател, може в сегашната конструкция да намерим спомагателни решения, можеда има и някаква друга смяна и по-силна роля на последователите. Има разнообразни канали, ние търсим най-хубавото решение. Аз не го виждам като напрежение, а като неспокойствие по какъв начин да намерим най-хубавото решение за Левски.

Няма нещо общо с господин Божков този лагер. Дубай има положителни условия, които са познати на нашия треньор. Два целеви спонсора покриват разноските за този лагер. Няма потребност на паркинга някой да подмята име. Когато си показал клуба, имаш право това да бъде оповестено. Това не е от настоящите на клуба. Това са целеви, нови доходи, които не са свързани с господин Божков.

Към момента в Левски няма спуснати спонсори. Знаете кой ни е генералния спонсор. Мисля, че той е удовлетворен от взаимоотношенията с клуба. Компаниите, които поддържаха лагера, са разумни. Проблемът е, че нямаме други спонсори. Клубът би трябвало да притегли още безспорни компании, които да имат огромен принос за клуба. Левски търси огромен сътрудник. Левски е преди всичко по доход от стадион и магазин, двете са общо 7 милиона. Левски не е първи по рекламни доходи, а това би трябвало да се промени, с цел да сме първи там. Не сме първи и по доходи от тим, само че сме там. Не е в този момент моментът за ТВ правата, само че клубът не получава това, което заслужава ", сподели Ганев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР