Членът на Изпълнителното бюро на БОК - Екатерина Дафовска заяви,

...
Членът на Изпълнителното бюро на БОК - Екатерина Дафовска заяви,
Коментари Харесай

Около 20 български спортисти ще участват на зимните олимпийски игри в Пекин

Членът на Изпълнителното бюро на БОК - Екатерина Дафовска съобщи, че към 20 български спортисти ще вземат участие на зимните олимпийски игри в Пекин.

" БОК и българските спортисти интензивно се готвят за присъединяване на зимната олимпиада. При по-малко от 50 дни, оставащи до церемонията по разкриване на Игрите, чакаме с неспокойствие най-големия състезателен конгрес на планетата, който ще събере най-хубавите спортисти от зимните спортове.
 Работна среща на БОК с представители на зимните федерации преди Пекин 2022
Работна среща на БОК с представители на зимните федерации преди Пекин 2022

Заседанието бе намерено от ръководителя на организацията Стефка Костадинова

БОК е в непрекъсната връзка с Организационния комитет на Игрите, с МОК и интернационалните спортни федерации по всички въпроси, свързани с присъединяване на българските състезатели в Игрите във връзка с здравните ограничения, настаняване, графици за тренировки и други

Към момента българските спортисти са спечелили квоти в биатлон - четири мъже и четири дами, ски алпийски дисциплини - двама мъже и една жена, ски-бягане, ски-скок и сноуборд - по една мъж, както и фигурно пързаляне - една жена ", сподели Дафовска по време на онлайн-брифинг, проведен от китайското посолство в София.

В него се включиха представители на Организационния комитет на Игрите.

" Тази година българските спортисти реализираха доста триумфи на Игрите в Токио. Спечелиха 6 медала и зарадваха доста странта си. На Пекин му следва нещо неповторимо. Градът ще бъде хазаин и на летни, и на зимни олимпийски игри за първи път в историята.

Изцяло приложихме нискоемисионни технологии, стадионите и залите ще употребяват единствено зелена електрическа енергия, а по време на Игрите ще бъдат употребявани транспортни средства с водородно гориво.

След 46 дни стартира Олимпиадата. Очакваме с неспокойствие да посрещнем спортистите и имаме вяра, че ще предоставим допустимо най-хубавите условия. Убедени сме, че Пекин - като първият двоен хазаин на Олимпийски игри, ще показа безвредно и прелестно олимпийско събитие.

Едно от главните неща е, че Китай ще има нулева приемливост към допинга. Второто е, на което ще държим, е сигурност. Без противоепидемични ограничения няма по какъв начин да има сполучливо домакинство. Държа да отбележа, че Игрите в Пекин не са политически операции. Много страни са срещу политическите операции, ние също

COVID-19 е най-голямото предизвикателство, пред което сме изправени. Здравето на всички участници е преди всичко. Затова формулирахме повсеместен проект за предварителна защита и надзор на епидемията по време на Олимпиадата. Практиката на тестовите надпревари демонстрираха, че ограниченията са ефикасни ", обявиха от китайското посолство в столицата ни.
 Стефка Костадинова: Боксът и щангите са носили доста медали на България, решението не е дефинитивно
Стефка Костадинова: Боксът и щангите са носили доста медали на България, решението не е дефинитивно

Аз като някогашен състезател не желая да бъдат извадени от програмата, разяснява тя
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР