Член на партията може да бъде всеки, който споделя принципите

...
Член на партията може да бъде всеки, който споделя принципите
Коментари Харесай

Ще си върне ли Цветанов позициите в ГЕРБ - Караянчева напомни, че вече може да се дарява повече за партията

Член на партията може да бъде всеки, който споделя правилата и концепциите на ГЕРБ. Мисля, че би трябвало да гледаме напред. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, която влезе в Изпълнителната комисия на ГЕРБ, откакто беше запитана по какъв начин по този начин Цветан Цветанов беше свален от всичките си постове в ГЕРБ, само че си остана член на партията на Бойко Борисов.
На въпрос за какво Цветанов си отиде, Караянчева отвърна на Нова телевизия, че " можете да припомните ". А дали Цветанов може отново да се изкачи до постовете, от които беше освободен - Караянчева на процедура не изключи тази опция. Ще се заплаща членски импорт, ще има диференцирана вноска, а висши чиновници могат да дадат малко повече , изясни Караянчева.
Попитан и какво ще прави новата етична комисия на ГЕРБ, ръководителят на Народното събрание разгласи, че ще има съвещание в сряда, 10 юли, и ще се прецизират точните механизми. Караянчева не пропусна да каже по какъв начин съперниците на ГЕРБ работят с черен пиар, само че посочи, че по сигнали хора от Етичната комисия щели да вървят на място и да ревизират.
Що се отнася до локалните избори и дали да вземем за пример Иван Тотев отново ще е номинация на ГЕРБ, Караянчева не пожела да разяснява, като посочи, че първо локалната конструкция би трябвало да го предложи, а чак по-късно Изпълнителна комисия да гледа и утвърждава кандидатури.
" Борисов постоянно е бил явен, а ние от ГЕРБ разбираме посланията му. От партията имаме неотстъпчивост към всички нездравословни дейности. Очаквам този жанр на държание да продължи. " Това сподели ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова в отговор на въпрос дали схваща какво споделя Бойко Борисов.
" Здравите морални устои подсигуряват дългия живот на партията. За предварителна защита от всевъзможни подозрения на членове в партията ще създадем Комисия по нравственос. Принципите и съставът ще се решат на съвещание в сряда. Ще има доста равнища на решения, в случай че някой е упрекнат в нещо ", сподели още тя в изявление за bTV. По думите ѝ " при всяко подозрение за нарушавания на правилата и морала се носи отговорност с оставки, даже при подозрение за уронване на престижа на партията. Това ни прави най-силната политическа мощ в страната ".
Според нея е обикновено след толкоз години в ГЕРБ Цветанов да има своите поддръжници.
" Членският импорт ще най-нисък за неработещи, учащи и пенсионери. Допълнително ще се реши каква сума ще се заплати ", изясни още Дариткова по въпроса с така наречен диференцирана ставка на членския импорт. Какъв е размерът на членския импорт на ГЕРБ в последния им финансов доклад - припомнете си в този материал!
Експертни оценки
Същевременно представителят на ГЕРБ Първан Симеонов акцентира, че Цветан Цветанов е споделил по какъв начин след локалните избори ще се съпоставят резултатите – какви ще са и какви ще са били, когато той беше водещият в предизборните щабове на партията на Борисов. Симеонов уверено счита, че Борисов е измислил нещо поради по-трудната позиция на ГЕРБ в София, Пловдив и Варна – евентуално повече през малките екрани, а не толкоз през структурите.
Румяна Коларова пък подсети по какъв начин преди години Иван Костов е работил с вълна от почистване на структури на локално равнище и се усъмни, че в случай че Борисов тръгне да прави същото, може и да докара до отрицателен резултат за ситуацията на ГЕРБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР