Чистка в МВР няма, рокадите в Областните дирекции не са

...
Чистка в МВР няма, рокадите в Областните дирекции не са
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Чистка в МВР няма, рокадите не са по политически причини

Чистка в Министерство на вътрешните работи няма, рокадите в Областните дирекции не са по политически аргументи. Това съобщи изрично министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

„ Там, където върша смени, слагам хора, на които вярвам и считам, че ще се оправят най-добре с работата си ”, разяснява Стоянов във връзка напускането на шефове на ОД.

Коментарът беше изработен, откакто министърът показа публично новия шеф на полицията в Пловдив Георги Чергов. Малко по-рано през днешния ден стана ясно, че и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас старши комисар Калоян Калоянов е подал оставка.

" В Министерство на вътрешните работи кадрува единствено и само министърът на вътрешните работи ", сподели още Стоянов.

Той сподели, че някогашни и в този момент напускащи постовете си управителни фрагменти в системата се причисляват към звено, което поучава министъра. То било основано по времето на Бойко Рашков. Стоянов считал, че на въпросните хора " им се дава размер от работа, данни, които могат да проучват " в поддръжка на работата на ведомството.

Стоянов разяснява и следствието на убийството на 26-годишния Димитър Малинов от Цалапица. Министърът увери, че нашите служби си сътрудничат интензино с партньорските " на мястото, на което считаме, че се намира причинителят ". На мястото на престъплението пък щял да бъде извършен следствен опит, само че какъв тъкмо - следва да изясни прокуратурата.

Продължават и инспекциите в полицейското ръководство в Стамболийски. Ако бъдат потвърдени непозволени дейности или пък безучастие от страна на униформени там, Стоянов бе безапелационен, че те ще понесет своята отговорност, в това число и наказателна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР