Чистата печалба на световните авиокомпании през четвъртото тримесечие на 2017

...
Чистата печалба на световните авиокомпании през четвъртото тримесечие на 2017
Коментари Харесай

Печалбата на авиокомпаниите в света расте 1,4 пъти, в Европа са на загуба

Чистата облага на международните самолетни компании през четвъртото тримесечие на 2017 година е достигнала 6,7 милиарда доларов. Това е с 1,4 пъти повече спрямо резултатите по този индикатор за миналата година, се споделя в известието на интернационалната асоциация за въздушен превоз (IATA).

Най-голям напредък регистрират самолетните превозвачи в Северна Америка - 5,4 милиарда $ или 2,7пъти повече в годишно изражение.

За Азиатско-тихоокеанския район и Латинска Америка растежът съставлява 15% и за тези две елементи на света - до надлежно 1,8 милиарда $ и 125 милиона $.

В Европа се регистрира загуба на бранша от 601 милиона $ спрямо облага от 1,1 милиарда $ през четвъртото тримесечие на 2016 година.

Делът на EBIT (оперативната облага преди заплащане на лихви и данъци) по отношение на приходите на фирмите съставлява 8,6% за отчетния интервал, който е малко по-нисък от цената на индикатора за същото тримесечие на миналата година - 8,9%.

За Северна Америка този измерител на рентабилността има измерение от 10,3%, за Азиатско-тихоокеанския район - 9,4%, за Европа - 3,8%. В Латинска Америка делът на EBIT в приходите е 10,1%.

Общо IATA е направила разбор за активността на 44 по-големи самолетни компании - от тях 14 са в Северна Америка, 17 - в Азиатско-тихоокеанския район, 8 - в Европа и две в Латинска Америка. Включени са и три самолетни превозвачи от други райони на света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР