Чилийският сенатор Фулвио Роси е бил хоспитализиран в сряда, след

...
Чилийският сенатор Фулвио Роси е бил хоспитализиран в сряда, след
Коментари Харесай

Чилийски сенатор беше наръган с нож четири дни преди изборите


Чилийският сенатор Фулвио Роси е бил приет в болница в сряда, откакто незнаен причинител го е наръгал с нож. По данни на телевизия "24 орас" нападението над политика е било осъществено в град Икике, до момента в който той е провeждал пропаганден протест в своя изгода преди парламентарните и президентски избори в страната тази неделя, 19 ноември. От управлението на болничното заведение, в която Роси е бил настанен, увериха обаче, че положението му е устойчиво и животът му е вън от заплаха.

На по-късен стадий Министерството на вътрешните работи и публичната сигурност заяви, че е поискало следствие за "опит за нападение на представител на властта". Чилийският президент госпожа Мишел Бачелет, както и съперниците й в изборната конкуренция Себастиан Пинера и Алехандро Гилер осъдиха остро нападението.

Според сина на ранения сенатор Франко, действието е осъществено от чужденец поради предлагането на татко му да се затегнат законодателните ограничения в региона на миграцията.

Роси е член на Сената от 2010 година насам. През 2016 той напусна Социалистическата партия и тази година разгласи, че ще се кандидатира за горната камара на Народното събрание като самостоятелен претендент. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР