ЧФР Клуж се наложи с 1:0 над ФКСБ в голямото

...
ЧФР Клуж се наложи с 1:0 над ФКСБ в голямото
Коментари Харесай

ЧФР Клуж спря победната серия на ФКСБ

ЧФР Клуж се наложи с 1:0 над ФКСБ в огромното дерби на румънския футбол от последните години. Ранжело Янга се разписа в 69-ата минута и изравни първенците на върха в класирането с Фарул (Констанца). Двата тима имат по 44 точки, а ФКСБ остана на петата позиция с актив от 35 точки, с колкото е и Университатя (Крайова). 

Преди конфликта на " Арена Национала " ФКСБ беше в серия от пет следващи победи в Суперлигата. През първото полувреме домакините преобладаваха в притежанието на топката, само че не сътвориха чисти положения. С представянето си най-вече разочарова алжирският нападател Билел Омрани, който до лятото игра в ЧФР. След мача президентът на ФКСБ Джиджи Бекали съобщи, че алжирецът няма да остане в тима.

В 58-ата минута Андрей Кордея пропиля добра опция за домакините, а в 63-ата стражът на ФКСБ Андрей Влад направи ослепително избавяне след удар на Бурка. В 68-ата минута и гредата оказа помощ на тима от Букурещ, само че секунди по-късно добавка на Янга донесе по този начин значимата победа на ФР Клуж.

" Железничарите " прекъснаха серия от 3 мача без победа против столичния гранд и го отдалечиха от битката за купата. В идващия кръг ФКСБ ще посрещне Ботошани на Антони Иванов, а ЧФР ще е хазаин на Херманщат.

Снимки: gsp.ro
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР