ЧЕЗ Разпределене стартира нов проект за подобряване на електрозахранването в

...
ЧЕЗ Разпределене стартира нов проект за подобряване на електрозахранването в
Коментари Харесай

ЧЕЗ Разпределение модернизира елоктрозахранването в центъра на София


ЧЕЗ Разпределене започва нов план за възстановяване на електрозахранването в София. Компанията ще извърши цялостна замяна на разпределителната уредба 110 kV в подстанция „ Витоша “ в центъра на столицата. В резултат ще се усъвършенства сигурността на електроподаването за близо 40 000 семейства, бизнес клиенти и институции в кварталите Лозенец, Иван Вазов, Хиподрума, Красно село, Южен парк, Крива река, Стрелбище, Гоце Делчев и централната градска част, включително всички институциите и Медицинска академия.

Новата уредба е създадена особено за ЧЕЗ Разпределение България, по нова, модерна технология и ще обезпечи доста по-добро ръководство на мрежата 110 kV в София. В нея ще бъде включен нов кабел 110 kV “Драгалевци “, чиято замяна тече сега – различен огромен план на сдружението за тази година. Втората връзка на уредбата също ще бъде отчасти реконструирана, като по този метод уредбата в подстанцията ще бъде захранена и от двете страни посредством сухи кабели – едно доста по-сигурно решение за надеждността на електрозахранването в столицата.

Проектът за реконструкцията на подстанция „ Витоша “ е на стойност 2,4 млн.лв. и се чака да завърши в края на октомври. По време на неговото осъществяване ЧЕЗ Разпределение е осигурило различно зареждане на подстанцията и съответните квартали – посредством връзки приблизително напрежение. Възможни са кратковременни оперативни превключвания при осъществяване на преходи към аварийните схеми. Въпреки че не чака изключителни разстройства на електрозахранването, за интервала на ремонта сдружението удвоява дежурните екипи в отвън работно време и почивните дни. Компанията ще реагира неотложно при потребност.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР