Четвъртото издание на Дефиле "Вино и гурме" ще привлече в

...
Четвъртото издание на Дефиле "Вино и гурме" ще привлече в
Коментари Харесай

В Дефиле "Вино и гурме 2018" ще участват 19 български винопроизводители и 12 шеф готвачи

Четвъртото издание на Дефиле "Вино и гурме " ще притегли в Пловдив 31 участника, от които 19 от най-хубавите български винопроизводители и 12 началник готвачи и гурме-специалисти, заяви пред публицисти Любозар Фратев, ръководител на Съвета по туризъм - Пловдив и уредник на проявата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Дефиле "Вино и гурме " разпространява българското вино и кухня, както и развива винения, кулинарния и културен туризъм. Отбелязвайки настъпващата пролет, производителите на вино ще показват своите подобаващи за сезона виновност, а ресторантьорите сортират най-хубавите ястия за тях.

По традиция събитието ще се организира в Старинен Пловдив в девет емблематични къщи в остарелия град на 5 и 6 май. Специални посетители на фестивала са от "Асоциация на винопроизводителите от Северна Гърция ", които са ни приготвили подбрани гръцки сортове и купажи.

Откриването на пролетния сезон на виното ще се състои на 5 май от 12:00 ч. в сърцето на Стария град, съпроводено от богатата музикална стратегия на Духов оркестър - Пловдив. На специфична церемония "Вечер на пролетното вино " ще бъдат връчени премиите на експертната комисия за "Най-умело комбиниране на вино и храна " на заведенията за хранене и винопроизводителите, участници в събитието. В двата дни на посетителите на Дефиле "Вино и гурме " могат да се срещнат от близко с историята на Пловдив и културата на виното и храната.

Събитието се провежда от Съвета по туризъм - Пловдив, Община Пловдив, ОИ "Старинен Пловдив ", Университета по хранителни технологии - Пловдив и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР