Череши от по 30-40 лв. за килограм се появиха на

...
Череши от по 30-40 лв. за килограм се появиха на
Коментари Харесай

Искат по 40 лева за килограм вносни череши

Череши от по 30-40 лева за кг се появиха на част от пазарите у нас. Каква годишна продукция чакат производителите и основателни ли са моментните цени, ревизира " Нова телевизия ".

Според производителя на череши Кирил Димитров от Паничарево се чака по-голяма годишна продукция. " Някои споделят, че ще е повече, само че истината е, че голяма част от плодовете не са опрашени. Въпреки че има пчели в региона - към 60 кошера - по време на цъфтежа ги нямаше. Рапицата ги притегля повече и отиват там. Дребните череши към този момент отпадат и остават единствено едрите, които са се оформили изцяло ", счита той.

По думите му цената на черешата последните години не е била добра за производителите, макар че на пазара е била висока. " Нямаме покритие на разноските, които вършим за произвеждане. От нас се купува на към 81 лв. за преправка. За прясна консумация се заплаща повече, само че количеството на закупуване е по-малко.

Защо произвеждаме все по-малко плодове

Със дотациите, които получаваме, едвам покриваме разноските си. Няма средства за свръхпроизводство и разширение. В момента черешите или са от чужбина, или са създадени в парници, с цел да костват 40 лв.. Голяма част от берачите отпътуват зад граница, тъй като желаят повече пари.

Кюстендилската череша ще излезе на пазара към края на май ", уточни производителят на череши. 

Повече по тематиката гледайте във видеото. По тематаКога ще се появят българските череши на пазара цена череши импорт на череши .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->   ×Достъп за логнати консуматори За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни ме
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР