Четвърто място зае Божидар Андреев на Европейското първенство по вдигане

...
Четвърто място зае Божидар Андреев на Европейското първенство по вдигане
Коментари Харесай

Божидар Андреев четвърти на Европейското по вдигане на тежести, взе малък медал

Четвърто място зае Божидар Андреев на Европейското състезание по повдигане на тежести, което се организира в арменската столица Ереван. В категория до 73 кг той събра за дуела 332 кг.

В придвижването изхвърляне възпитаникът на сливенската школа доближи до бронза откакто се оправи при два сполучливи опита с тежести от 147 и 151 кг, само че при третото си излизане на подиума не съумя със 154 кг.
В изтласкване Божидар записа в третия си опит 181 кг, а преди този момент на два пъти не се оправи с тежест от 180 кг.

Божидар Андреев е представител на сливенската школа, с треньор Пламен Братойчев. Състезава се за Семеен кодекс „ Хр. Бъчваров “. Европейски първенец за мъже от Батуми 2019 година, бронзов медалист преди година от Европейското в албанската столица Тирана, а на Световно състезание в Колумбия сграбчи среброто в изхвърлянето и се подреди четвърти в дуела.

Първият му огромен триумф е спечелването на олимпийска купа на младежките игри в Нанджин през 2014 година
Четири години по-късно приключи със злато на Европейското състезание при 23-годишните в Замошч (Полша) и се подреди девети в дебюта си на Световно състезание за мъже в Ашхабад (Туркменистан).
2019 година бе най-успешната за него с европейска купа при мъжете в Батуми, злато с 3 континентални върха при 23-годишните в Букурещ, бронз на Световното състезание за мъже с 3 европейски върхове за мъже в Патая и злато на олимпийския квалификационен шампионат в памет на Наим Сюлейманоглу в Газиантеп.
Той се подреди пети на Олимпиадата в Токио и заслужи бронз в изхвърлянето на Европейското състезание в Москва.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР