Четвъртият по дължина на престоя на Международната космическа станция (МКС)

...
Четвъртият по дължина на престоя на Международната космическа станция (МКС)
Коментари Харесай

Капсулата на "Спейс Екс" върна на Земята четирима астронавти от МКС

Четвъртият по дължина на престоя на Международната галактическа станция (МКС) екип от астронавти астронавт, се завърна безвредно на Земята, като се приводни в Атлантическия океан край Флорида след близо шест месеца проучвания в орбита, съобщи Асошиейтед прес.

Капсулата на " Спейс Екс ", наречена " Фрийдъм ", носеща трима американски астронавти на НАСА и италиански член на екипажа от Европейската галактическа организация, падна с парашут в морето в края на петчасовия самостоятелен полет от МКС към дома.

Спускането беше излъчено онлайн взаимно от НАСА и " Спейс Екс ".

Екипажът на " Фрийдъм ", който стартира престоя си в орбита на 27 април, се състоеше от американците Чел Линдгрен,, Джесика Уоткинс и Боб Хайнс, както и от италианката Саманта Кристоферети, която беше пълководец на експедицията на МКС.

Очакваше се на екипите да отнеме най-малко час, с цел да стигнат до поклащащата се във водата капсула, да я вдигнат на палубата на кораба и да пуснат астронавтите да излязат за първата им глътка пресен въздух от повече от 24 седмици.

Вълнението на морето при започване на седмицата забави полета назад към Земята с няколко дни.

Аплодисменти от центъра за ръководство на полетите на " Спейс Екс " в Лос Анджелис се чуваше по интернет.

По време на 170-те си дни на борда на галактическата станция екипажът обиколи Земята 2720 пъти - почти един път на всеки 90 минути - с цел да навърти към 116 млн. км в космоса, твърди НАСА.

Екипът, който се завърна, е обозначен като " Екип-4 ", четвъртата пълноценна група астронавти с дълъг престой, изведена до МКС от " Спейс Екс ".

МКС е непрестанно населявана от 2000 година насам, и работата на нея се стикова от ръководеното от Съединени американски щати и Русия партньорство, което включва Канада, Япония и 11 европейски страни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР