Четвъртият албум на джаз певицата ще бъде достъпен онлайн от

...
Четвъртият албум на джаз певицата ще бъде достъпен онлайн от
Коментари Харесай

Новият албум на Мирослава Кацарова ``Теменужена`` в 150 онлайн платформи |

Четвъртият албум на джаз певицата ще бъде наличен онлайн от през днешния ден, 08 юли. Той носи заглавието на една от десетте песни в него – „ Теменужена “ , по музика на Мирослав Турийски.

„ Нежен, мекушав и безспорно неин е новият албум на Мирослава Кацарова. Песните ѝ постоянно са били белязани от мощен персонален детайл, а Мира има невероятния гений да трансформира в празник ежедневното и дребните неща в живота “, написа Таня Иванова (музикален публицист от Jazz FM радио).

Авторските композиции са на български език и осем от тях са напълно по текстове на Мирослава Кацарова. В албума е включена и известната ария „ Водите на март “ на Антонио Карлос Жобим, която бе преведена от Зорница Христова и е записана със специфичното позволение на формалните издатели на музиката на Жобим – Corcovado Music – World.

Песента на Младен Димитров „ Аз съм ти “ пък е дует на Мира Кацарова и актрисата Маргита Гошева, а текстът е написан взаимно от Мира и Маргита.

Албумът включва и две по-стари песни „ Летни улици “ по музика на Веселин Веселинов-Еко и „ Като в картина на Шагал “ с музиката на Румен Тосков-Рупето. Те са претворени в разнообразни, нови версии.

„ Боса нова в градината “ и „ Неуловима “ са две авторски композиции на самата Мирослава Кацарова. Неотдавна по време на камерен концерт в градината бе снимано и видео на песента (реж. Денислав Турийски).


„ Неуловима “, споделя Мира, е за „ всяка една Франи по Селинждър “. Тя счита песента за завоалирания център на албума, посвещавайки го на „ парадоксалната мощ на крехкостта на всяка една жена “.

Музиката в целия албум е белязана със характерната мелодичност от срещата на джаз трио и струнен квартет. Тази акустична хармония отразява персоналното разбиране на Мира Кацарова, че границите сред жанровете от ден на ден се изличават. Всичко това е реализирано от стегнати оркестрации и аранжименти, дело на Мирослав Турийски.

Музикантите, които партнират в основаването на „ Теменужена “ са Мирослав Турийски – пиано и аранжименти, Веселин Веселинов-Еко – бас, Христо Минчев – бас, Младен Димитров – барабани, Ивелина Христова – цигулка, Диляна Димитрова – цигулка, Мария Венкова – виола, Антоанина Юрганджиева – виолончело, Владимир Карпаров – саксофон, Николай Карагеоргиев – китара, Ангел Дюлгеров – китари (бонус трак).
Саунд дизайнер е Младен Димитров. Продуцент е музикалната компания Blue M LTD.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР