Четвърти ден продължава издирването на повече от 190 души, от

...
Четвърти ден продължава издирването на повече от 190 души, от
Коментари Харесай

Близо 200 души се издирват след потъване на ферибот в Индонезия

Четвърти ден продължава издирването на повече от 190 души, от които към момента няма диря след потъването в понеделник на ферибот в фамозното планинско езеро Тоба на най-големия индонезийски остров Суматра, съобщи Асошиейтед прес.
До момента са избавени единствено 18 души и е доказана гибелта на 4-ма. Стотици членове на фамилиите на изчезналите са се събрали в обезсърчение на пристанище на брега на огромното езеро, очаквайки някакви вести за околните си.
Това е най-тежкият случай с ферибот в Индонезия от над 10 година Потъналият съд е бил претрупан. Президентът на страната Джоко Видодо настоя за незабавно преразглеждане на разпоредбите за сигурност на пътническите плавателни съдове - известен превоз в страната, състояща се от 17 000 острова, пръснати в източната част на Индийския океан на разстояние от 5 хиляди километра.
На конференция нощес президентът сподели, че е настоял издирвателните и избавителните екипи, в това число с водолази и подводни роботи, бързо да открият жертвите, и е наредил на министерството на превоза да преразгледа ограниченията и нормативите за сигурност. Той даде обещание обезщетения на фамилиите на починалите и вдишване на разноските на нуждаещите се от лекуване.
Езерото Тоба има повърхност от 1145 кв. км и дълбочина до 500 м. То е формирано вследствие на мощно изригване на голям вулкан с следващо проваляне на кратера. Тоба се слави като една от най-красивите естествени забележителности в Индонезия и държавното управление се стреми да го развива като интернационален туристически обект.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР