Четирите малки деца, открити миналия месец, след като оцеляха 40

...
Четирите малки деца, открити миналия месец, след като оцеляха 40
Коментари Харесай

Децата, прекарали 40 дни в Амазонка, са изписани от болницата

Четирите дребни деца, открити предишния месец, откакто оцеляха 40 дни в тропическите гори на Амазонка след въздушна злополука, бяха изписани от болничното заведение и са в добра форма, оповестиха колумбийските управляващи, представени от Си Ен Ен.

Четирите деца, на възраст сред 1 и 13 години, се лекуваха в колумбийската военна болница в Богота, откогато бяха открити на 9 юни.

Те бяха освободени от здравното заведение в петък и в този момент се намират в подслон, сподели Астрид Гарсес, шеф на колумбийската организация за отбрана на децата ICBF. Децата са настанени в един от 188-те приюта, които организацията ръководи в Колумбия.

„ Като се има поради всичко, през което минаха, те в действителност са добре “, сподели Гарсес.

Децата бяха блокирани в джунглата на Амазонка на 1 май след смъртоносна самолетна злополука, при която почина майка им дружно с други пасажери и водача на самолета.

В огромното им търсене се включиха над 100 военни от колумбийски специфични сили и 70 локални скаути, написа bTV.

В продължение на седмици те откриха единствено отпечатъци, мръсна пелена и бутилка. Децата бяха открити предишния месец, като колумбийският президент Густаво Петро ги назова „ деца на джунглата “.

В петък ICBF сподели, че ще заведе дело пред съда, с цел да дефинира кой ще получи законно настойничество над четирите деца.

И бащата на двете най-малки деца, Мануел Ранок, и бабата и дядото по майчина линия са поискали законно настойничество над тях, а съда ще би трябвало да се произнесе за ориста им.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР