Четиринадесет души, арестувани в Дания и Германия, заподозрени в планиране

...
Четиринадесет души, арестувани в Дания и Германия, заподозрени в планиране
Коментари Харесай

Арестуваните за тероризъм в Дания и Германия били ислямистки екстремисти

Четиринадесет души, задържани в Дания и Германия, обвинени в обмисляне на офанзива с експлозиви, са имали " екстремистки ислямистки " претекстове, оповестиха датските специфични служби, представени от " Франс прес ".

Тринадесет души са били задържани през уикенда в предградие край Копенхаген, посочи разследващата работа PET през вчерашния ден, потвърждавайки, че още един арест е бил осъществен в Германия.

" Операцията се организира поради съмнения, че се приготвя терористична офанзива, стимулирана от екстремистки ислямизъм ", се показва в изказване на PET.

13-те задържани в Дания бяха арестувани под стража, обвинени в " обмисляне на една или повече терористични офанзиви или съучастничество в опит за тероризъм ", прецизираха от PET.
 Дания задържа седем души за тероризъм
Дания задържа седем души за тероризъм

Планирали са една или повече офанзиви

Те са обвинени, че са " придобили съставки и съставни елементи за произвеждане на взривни субстанции, както и огнестрелни оръжия или са помагали и подбуждали към закононарушението ".

Местните медии прецизират, че 13-те са осем мъже и пет дами.

Междувременно немската прокуратура през вчерашния ден съобщи, че трима от обвинените са братя от Сирия , двама от които са задържани в Дания, а един в немската провинция Хесен.

Германската полиция е била предизвестена за триото предходната седмица, откакто те са поръчали химикали онлайн, които могат да се употребяват за изработката на експлозиви.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР