Четиримата медици от Военномедицинска академия (ВМА), които бяха сред първите

...
Четиримата медици от Военномедицинска академия (ВМА), които бяха сред първите
Коментари Харесай

След 11 дни в Турция: Медиците от ВМА се прибраха у дома

Четиримата медици от Военномедицинска академия (ВМА), които бяха измежду първите изпратени да оказват помощ след опустошителното земетресение в Турция, се завърнаха довечера на родна земя .

Това оповестиха от ВМА.

11 дни майор доктор Цветан Станимиров, капитан доктор Синан Емин, старшина Мария Борисова и младши сержант Илия Деков бяха един до друг с локалните спасители и търсеха оживели под руините .

Двата екипа от Модулните военномедицински формирования за обезпечаване на здравна помощ при бедствия, повреди, произшествия и други отпътуваха единствено няколко часа, откакто станаха ясни мащабите на бедствието . И са от последните български екипи от доброволци и спасители, които се изтеглят.
 Медици от
Медици от " Спешна помощ " - София отпътуват за Турция със " Спартан "

Те ще излетят в сряда сутринта

Те бяха посрещнати на летище " Враждебна " от началника на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, който им благодари за изпълнената задача.

От своя страна медиците споделиха, че тези съвсем две седмици са били извънредно тежки като преживявания и като страсти: Картините, които са се запечатали в съзнанието ни не могат да бъдат разказани с думи . Ситуацията, която заварихме там беше кошмарна, само че направихме всичко, което зависи от нас.

За следващ път нашите медици бяха на равнище, несъмнено, че се гордея с тях. Те отпътуваха единствено два часа, откакто бе оповестена помощта от страна на българската страна. Имахме готови още четири екипа, само че не се наложи тяхната интервенция.
 Пращаме филантропична помощ за 1,7 млн. лв. на Турция и Сирия
Пращаме филантропична помощ за 1,7 млн. лв. на Турция и Сирия

Тя включва фургони, климатици и съоръжение за тях

Това е едно непрекъснато положение за ВМА, тъй като ние сме готови да осигуряваме сходни събития, разяснява генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР