Четирима работници бяха затрупани в Перник. Двама загинаха. Те са

...
Четирима работници бяха затрупани в Перник. Двама загинаха. Те са
Коментари Харесай

След инцидента в Перник: Инспекцията по труда смята, че не са спазени правилата за безопасност

Четирима служащи бяха затрупани в Перник. Двама починаха. Те са работели при построяването на новата канализация в града.

Малко след 14:30 часа огромно количество земна маса се свлича в ров за канализация в пернишкия квартал " Хумни дол ". Под тоновете пръст остават четирима служащи. В този миг цялата бригада се пробвала да помогне, споделя Красимир, който е измежду очевидците.

Красимир - свидетел: " Работниците бяха доста уплашени. Мъчеха да извадят долу труповете, пристигна пожарната и влезна в изкопа и тя ".

Двама от мъжете умират на място от задушаване. Спасителните екипи съумяват да извадят другите двама служащи, които са откарани в Пернишката болница без съществени пострадвания.

Красимир - свидетел: " Единият беше като замаян малко. Имаше кръв по лицето, а другият го изнесоха на носилка ".

По време на сриването служащите са правили изкупни работи за изработката на канализация. Според първичния оглед, изработен от Инспекцията по труда, на терен не са спазени разпоредбите за сигурност.

Работниците са били затрупани на дълбочина към четири метра. Според специалисти изкопът не е бил укрепен вярно. Проверката е открила, че укрепването е направено в доста ниска част на изкопа.

Любомир Владимиров - шеф на Инспекция по труда - Перник: " Обектът е спрян и компанията ще бъде глобена, която е строител на обекта. Санкциите са общоприетите санкции от 1500 лева до 15 000 лева ".

Работниците са чиновници на частна компания от Гоце Делчев, а възложител на строително-ремонтните действия е Община Перник. Загиналите мъже са от село Абланица.

Станислав Владимиров - кмет на Перник: " Не ѝ е първият обект, който извършва. Голяма строителна компания, която извършва обекти в цяла България. Какво се е случило към този момент следствието ще покаже ".

Фирмата от две години взе участие в построяването на канализация в миньорския град.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР