Четирима министри в оставка заявиха отказ да станат част от

...
Четирима министри в оставка заявиха отказ да станат част от
Коментари Харесай

Тагарев, Цеков и Славов няма да са министри при Главчев

Четирима министри в оставка обявиха отвод да станат част от състава на длъжностен кабинет с министър председател Димитър Главчев, без да уточнят дали са били поканени. 

“Нямам желание да бъда длъжностен министър. Димитър Главчев, който се чака да бъде длъжностен министър председател, не е приказвал с мен ”. Това съобщи министърът на спорта в оставка Димитър Илиев след съвещанието на Министерския съвет. 

“Самият Главчев съобщи, че служебният кабинет би трябвало да е политически безпристрастен. Аз съм част от изпълнителния съвет на " Продължаваме промяната ", което изключва по формулировка присъединяване ми в служебното държавно управление ”, съобщи районният министър Андрей Цеков. Той напомни, че Политическа партия е взела и решение членове на партията да не вземат участие в кабинета “Главчев ”.

“Аз съм с политически мандат, заради което се връщам в Народното събрание ”, заяви министърът на правораздаването в оставка Атанас Славов.

Той напомни, че е част от управлението на " Демократична България " и ще се върне в Народно събрание като част от парламентарната група, а по отношение на наследника си в правосъдното министерство Славов съобщи: “Надявам се да внесе направения законопроект за правосъдната власт и да го приемем ”. 

Министърът на защитата в оставка Тодор Тагарев на собствен ред заяви, че при този вид не би взел участие в състава на бъдещо служебно държавно управление, в случай че получи покана за това. Попитан какво би споделил на своя правоприемник на поста, както и кои са значимите политики, които би трябвало да бъдат продължени, Тагарев уточни: „ Продължаването на помощта за Украйна против финансови обезщетения и потреблението им за ускоряването на процеса по превъоръжаване на Българската войска “. 

“Много неща сме започнали и за тях времето не стигна ”. Така земеделският министър в оставка Кирил Вътев отговори на въпроса дали би останал в служебния кабинет “Главчев ”. Той сподели, че не е потърсен към този момент, само че в случай че му бъде препоръчано да остане на поста си, ще реши дали да се съгласи. " Нека да получа покана и ще го обсъдим, да забележим по какъв начин ще се развият събитията и ще преценим ”, разяснява Вътев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР