Четирима мъже, задържани в Испания по-рано тази седмица по подозрение

...
Четирима мъже, задържани в Испания по-рано тази седмица по подозрение
Коментари Харесай

Освободиха задържаните за расисткия скандал с Винисиус Жуниор

Четирима мъже, арестувани в Испания по-рано тази седмица по съмнение за закононарушение от ненавист при обесването на черно плашило на бразилската футболна звезда Винисиус Жуниор, бяха освободени под гаранция, оповестява Българска телеграфна агенция.

Мъжете, които също са разследвани за закононарушение против персоналната цялост на Винисиус, имат възбрана да се доближават и да поддържат връзка с крилото на Реал Мадрид в очакване на по-нататъшно следствие, се споделя в изказване на съда.

Разследването беше формирано, откакто надуваемо черно плашило, облечено във фланелката с номер 20 на Винисиус, беше окачено на мост пред подготвителните стадиони на Реал Мадрид преди мача против Атлетико Мадрид през януари. До него имаше огромен червено-бял транспарант - цветовете на Атлетико, който гласеше " Мадрид ненавижда Реал ".

Трима от задържаните мъже са били членове на радикална ултрас група на мадридския клуб, които и преди този момент са били регистрирани в полицията поради непристойни прояви.

Съдът сподели още, че четиримата обвинени също имат възбрана да се приближават до подготвителната база на Реал Мадрид. Те няма да бъдат допускани на по-малко от 1000 метра от стадионите Сантяго Бернабеу и Чивитас Метрополитано, нито който и да е стадион на Ла Лига по време на футболни мачове.

Винисиус Жуниор е в светлината на прожекторите от неделя, когато против него бяха отправени расистки викания на стадион Местая във Валенсия. Оплакванията му по отношение на това, че Испания и Ла Лига не вършат задоволително за битка с расизма, провокираха международна вълна от поддръжка и народен спор в Испания.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР