Четирима директори на училища, които стимулират развитието на учителите и

...
Четирима директори на училища, които стимулират развитието на учителите и
Коментари Харесай

МОН награди четирима директори на училища

Четирима шефове на учебни заведения, които подтикват развиването на учителите и ги стимулират да търсят и ползват нови и съвременни способи на обучение, бяха отличени с обичайна премия на МОН „ Св. Иван Рилски “. Това са Милена Стефанова, шеф на Основно учебно заведение „ Цанко Церковски “ в село Средище, област Силистра, шефът на Средно учебно заведение с езиково образование „ Aл. С. Пушкин “ във Варна - Светлин Илиев, шефът на СУ „ Христо Ботев “ в Карнобат - Иван Стоянов и Валентина Тодорова, шеф на Средно учебно заведение „ Йоан Екзарх Български “ в Шумен.

Моята фантазия през днешния ден е посредством Вас, посланиците на качественото обучение и нововъведенията да работим дружно за бъдещето за нашите деца. Нашата задача е да те да бъдат положителни жители и да могат да се оправят с провокациите. С тези думи заместник-министърът на образованието и науката доктор Мария Гайдарова връчи грамотите на шефовете.

Отличените шефове имат дълготраен опит, включват новаторски практики и технологии в образованието, работят по планове и имат принос за развиването освен на своите учебни заведения, а на българското обучение като цяло. Всички наградени подчертаха, че наградата е самопризнание освен за техните старания, само че и за труда на учителските екипи, които управляват. Те получиха също икони на св. Иван Рилски, осветени в храма на Рилския манастир, и парични награди от по 1000 лв..

Милена Стефанова, шеф на Основно учебно заведение „ Цанко Церковски “ в Средище, община Кайнарджа, област Силистра, работи в предизвикателна среда. В учебното заведение се образоват възпитаници от 4 етноса – българи, турци, роми, татари. Там ловко комбинират обичаи и нововъведения, а образователният развой е подсигурен с благоприятни условия за използване на цифрови технологии.

Директорът на СУЕО „ Aл. С. Пушкин “ във Варна Светлин Илиев подчертава върху основаването на интердисциплинарни уроци от учителите в екипа си. През последните две години учебното заведение интензивно работи по основаване на интердисциплинарните уроци и способи в STE(A)M образованието “. Издаден е Сборник „ Споделено: Добри педагогичен практики-STE(A)M уроци “.

Директорът на СУ „ Христо Ботев “ в Карнобат Иван Стоянов има професионален нюх към нововъведенията. Училището е на челни позиции като образец за смяна на просветителната среда както на регионално, по този начин и на национално равнище. Иван Стоянов и неговият екип са водачи по показване на STEM практики и вдъхновители на просветителни трансформации, работейки с водещи просветителни специалисти и неправителствени организации в страната и чужбина.

Валентина Тодорова, шеф на Средно учебно заведение „ Йоан Екзарх Български “ в Шумен има важен персонален принос за развиването на учебното заведение като новаторско. Педагогическите експерти вземат участие в създаването и използването на актуалните новаторски цифрови просветителни решения като членове на екипа, включени в адаптиране на ресурсите на платформата за електронно образование mozaWeb за българската просветителна система. Те се явяват част от основателите на „ Дигиталната раница' за онлайн обучение на edu.mon.bg, разработвана по план „ Образование за утрешния ден " на МОН.

За премията „ Св. Иван Рилски “ бяха номинирани 24 шефове на просветителни институции от началниците на районните ръководства на образованието, постигнали високи резултати в професионалната активност и с принос в развиването на българското обучение, оповестиха от пресцентъра на МОН.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР