Четирима депутати от ДПС, сред които и Делян Пеевски, внесоха

...
Четирима депутати от ДПС, сред които и Делян Пеевски, внесоха
Коментари Харесай

Пеевски внесе законопроект, с който да си плаща на държавата за охрана

Четирима депутати от Движение за права и свободи, измежду които и Делян Пеевски, внесоха законопроект за промени в Закона за Националната работа за защита. С измененията те оферират да се регламентира реда, по който да бъде въведена опция сами да си заплащат на НСО за защита.

За законопроекта заяви в края на предходната година ръководителят на партията Мустафа Карадайъ, който разгласи и че придвижването дава колите, с които се охраняват Пеевски и почетния ръководител на партията Ахмед Доган, а НСО обезпечава единствено заплатите на ангажираните чиновници.

" В сходство с поетия от ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ ангажимент, по отношение на защитата на почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган и депутата Делян Пеевски, за смяна на Закона за НСО, през днешния ден парламентарната група на Движение за права и свободи посредством народните представители Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид внесе Закон за изменение и допълнение на Закона за Националната работа за защита ", оповестиха от пресцентъра на партията.

Законопроектът е оповестен на страницата на Народното събрание. Промените, предлагани от Движение за права и свободи, плануват лицата, които имат право на защита по закон да могат сами да заплащат за защитата си на НСО по цена, одобрена от министъра на финансите и по предложение на началника на Националната работа за защита.

" Целта е защитата на тези лица да не е за сметка на бюджета на Националната работа за защита, като по този метод ще се реализира забележителна финансова дисциплинираност и ограничение на разноските за защита, без да се обиден неприкосновеността и правата на охраняваното лице ", пишат в претекстовете си вносителите.

По в този момент настоящия закон, изменен последно през лятото на 2015 година, държавна защита би трябвало да употребяват президентът, министър председателят, ръководителят на Народното събрание, както и други висши управителни длъжности в страната. При потребност НСО пази и фамилиите им, народни представители и " други лица, свързани с националната сигурност, похищението по отношение на които би подронило, отслабило или основало усложнения на властта в Републиката ".

На това съображение се охранява Ахмед Доган, се схваща от думите на Мустафа Карадайъ. По закон, защитата се дава при " съответна застрашеност " с решение на комисия, в която влизат шефът на НСО, основният секретар на Министерство на вътрешните работи и ръководителят на ДАНС. С предлагането на Движение за права и свободи за промени в закона се регламентира и защитата на Доган.

Това е третият законопроект, който депутатът Пеевски внася след тези за медиите и банковия бранш.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР