Четирима арестувани , предаде Гардиън. Двама са били глобени. Протестите

...
Четирима арестувани , предаде Гардиън. Двама са били глобени. Протестите
Коментари Харесай

Четирима арестувани на бдението за Сара Еверард в Лондон

Четирима задържани, съобщи " Гардиън ". Двама са били санкционирани. Протестите и други прояви в памет на дамата не престават и тази седмица, макар наложените забрани за всеобщи събирания за ограничение разпространяването на ковид.

Междувременно, столичната полиция бе подложена на напън поради арести на дами на предходно бдение. Местни управляващи в столицата настояха за чуване по случая. Редица водачи, измежду които и кметът на Лондон Садик Хан и водачът на лейбъристите Киър Стармър по-рано към този момент осъдиха превишаване на правата от страна на полицията. Премиерът Борис Джонсън съобщи, че е надълбоко угрижен, като в това време той и вътрешният министър Прити Пател поддържаха шефа на полицията в Лондон Кресида Дик.
 Сблъсъци по време на бдение за убита жена в Лондон
Сблъсъци по време на бдение за убита жена в Лондон

Полицай бе упрекнат по случая, а столичната полиция - подложена на критика за прекратяването на събитието

Херцогинята на Кеймбридж Катрин Мидълтън бе измежду хилядите, оставили цветя на спонтанния мемориал за убитата жена в южната част на Лондон. Появата ѝ е била персонално решение и необявена за медиите авансово, оповестиха от кралското семейство. 33-годишната Еверард за последно е била забелязана 10 дни, преди да бъде намерено тялото ѝ . След това нейни другари разгласиха вик за помощ в издирването ѝ. Трупът бе открит в петък. Смята се, че е била отвлечена и убита от полицейски чиновник, който бе упрекнат в петък. Случаят повдигна още веднъж безконечния проблем за насилието против дамите, настоящ и за страната, както и несигурността нощем по улиците на Лондон. Много британки през миналите дни споделиха в обществените мрежи персонален опит от набези.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР