Четиригодишно момиче с двустранна пневмония и съмнение за коронавирус е

...
Четиригодишно момиче с двустранна пневмония и съмнение за коронавирус е
Коментари Харесай

Шокиращи разкрития за майката на детето със съмнения за COVID-19 във Велико Търново

Четиригодишно момиче с двустранна пневмония и подозрение за ковид е настанено във великотърновската болница, оповестява "Монитор ".

Бащата на детето Георги Величков популяризира във Facebook сърцераздирателно известие: „ Дъщеря ми Калина, която е 4-годишна, е с двустранна пневмония, със подозрения за ковид.

В извънредно тежко положение и е със затруднено дишане. Намира се в Окръжна болница Велико Търново, в педиатрията. Държат ги с жена ми към този момент от часове, положението й се утежнява, само че никой не подхваща нищо, с цел да бъде настанена и лекувана.

В болничното заведение са комплицирани, не знаят по какъв начин да я лекуват. Моля, споделете. И се пазете. Вирусът не визира единствено старите.”

Директорът на търновската болница доктор Стефан Филев удостовери, че подобен случай при тях фактически има. Той обаче отхвърли личният състав на болничното заведение да не е обърнал на детето нужното внимание.

„ Детето е настанено в отделението по педиатрия. Има в действителност двустранна остра пневмония. Веднага му е взета проба за ковид, която е изпратена за проучване в София.

Резултатите обаче още не са подготвени, по тази причина и към този миг не може да се каже, че пациентката е инфектирана с коронавирус”, сподели шефът на болничното заведение.

Той беше безапелационен, че личният състав на отделението по педиатрия е работил изцяло съответно и по разпоредбите и е обърнал нужното внимание на болното дете.

„ Въпреки това, с цел да се успокоят родителите, съм извикал втори съветник, който е прегледал още веднъж детето и следва да си даде мнението. Аз обаче желая да попитам родителите къде са били толкоз време? Защото една такава тежка пневмония не се развива за 1-2 дни. Защо детето не е било доведено в болничното заведение по-рано?

И правилно ли е, че майката единствено допреди седмица е била в Италия? Ако е по този начин, откакто се е върнала, за какво не е предходна наложителните прегледи и карантината, а си е разрешила да сътвори заплаха за детето си”, възмущава се доктор Стефан Филев.

Според здравно лице от отделението по педиатрия, където е настанено 4-годишното момиче, в тази ситуация се касае за тежка пневмония, само че не е и за ковид, тъй че място за суматоха нямало.

Репортер на „ Монитор” се опита да реализира връзка с бащата Георги Величков посредством профила му във Facebook и да му зададе въпроса:

Вярно ли е, че майката на момичето е била в Италия и след връщането си правила ли си е обзор и пазила ли е карантина. Както и от кой момент са почнали да се демонстрират признаците на заболяването на детето.

Бащата обаче по този начин и не отговори на журналистическите въпроси.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР