Четиридесет и осмото Народно събрание не успя, защото нямаше диалог,

...
Четиридесет и осмото Народно събрание не успя, защото нямаше диалог,
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: 48-то Народно събрание не успя, защото нямаше диалог

Четиридесет и осмото Народно заседание не съумя, тъй като нямаше разговор, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в заключителна декларация от името на парламентарната група за края на този парламент.

Вярно е, че не излъчихме постоянен кабинет, не се справихме с политическата рецесия, правилно е, че още веднъж отиваме на избори, само че се надяваме, че отиваме с научени уроци, и най-важното е да сме подготвени още в предизборната акция да проявим подготвеност за разговор след изборите, посочи ръководителят на Движение за права и свободи, представен от Българска телеграфна агенция.

Днес е последният ден на 48-то Народно събрание, няма по какъв начин да сме равнодушни след следващия крах да се реши главното - политическата рецесия, съобщи Карадайъ.

 

Той означи, че за година и половина бяха създадени четири избора за Народно събрание, три от които предварителни. Такава рецесия най-новата ни история не помни, уточни политикът, който обаче счита, че в това време можем да погледнем на нея с вярата, че в този исторически миг получаваме най-мъдрите уроци, и е значимо да извлечем верните поучения от тях. Да създадем верния избор напред по пътя, да съумеем да трансформираме рецесиите в нови благоприятни условия за развиване в позитивна посока, посочи ръководителят на Движение за права и свободи.

Той напомни, че при започване на това Народно събрание съвсем всички групи са дали обещание да са задоволително виновни и да положат старания за постоянен кабинет, отчитайки волята на българските жители на последните парламентарни избори. Добре е всеки да си даде сметка, че хората не желаеха избори, а час по-скоро да се решат значимите им проблеми, това беше първостепенна задача на 48-то Народно събрание и през днешния ден би трябвало да признаем, че то не съумя, регистрира Мустафа Карадайъ.

Оказа се, че по-голямата част от политиците, повлечени от личните си партийни и егоистични цели, са изгорили мостовете към останалите политически сили и са изгубили способността да водят разговор, регистрира той. Дотолкова са се вкопчили в опорните точки, заклеймяващи политическите им съперници, че се оказаха лишени от обикновени отзивчиви умения, продължи ръководителят на Движение за права и свободи.

 

И акцентира, че Движението е направило деликатен прочит на волята на гласоподавателите и са разбрали тяхното обръщение. Ако народът би трябвало да живее дружно и би постигнал триумфи в заедност, то същото се отнася и до народните представители в Народното събрание, посочи политикът. По думите му посредством примирение и почитание към всички, включително и към съперниците си, политическите сили можеха да реализират триумф.

Движение за права и свободи правят оценка позитивно решението на президента Румен Радев да даде задоволително време на политическите сили да намерят път едни към различен, да основат мостове за разговор и да стигнат до решаването на проблемите на хората. Струваше си напъните, е нашата оценка на политическата обстановка, акцентира ръководителят на партията.

 

Вярно е, че не постигнахме триумф и не можахме да излъчим постоянен кабинет, правилно е, че не се справихме с политическата рецесия, цените не престават да порастват, приходите да се стопяват, да се усилва цифрата на хората, които едвам свързват двата края, разяснява Мустафа Карадайъ. Разговорите, които се научихме да водим, би трябвало да бъдат основата за разговор, по този начин нужен за сполучливо 49-то Народно събрание, счита той.

Днес за следващ път ще кажем, че политиката е на първо място отговорност, отговорност би трябвало да проявят всички български жители с изборни права и интензивно да вземат участие в изборите, посочи ръководителят на Движение за права и свободи. Той напомни, че на тях всеки ще може да упражни правото си на глас на машина или на хартия. Важно е всички органи, участващи в организирането и произвеждането на избори, да основат условия за присъединяване на всеки гласоподавател и почтено отчитане на всички гласове, акцентира още Карадайъ.

Няма мощна страна без виновни и дейни свободни жители, дано посредством разговор, с причини, стратегии и политики да градим общото ни бъдеще, прикани той. И моли главната характерност на тази предизборна акция да е честният, откровеният разговор с жителите, уважението към съперниците и визията за просперираща България с почтено място на европейската и интернационална политическа сцена.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР