Четири възможности за реорганизация на работния процес на педагогическите и

...
Четири възможности за реорганизация на работния процес на педагогическите и
Коментари Харесай

Директорите с четири възможности за реорганизация, докато забавачките са затворени

Четири благоприятни условия за метаморфоза на работния развой на педагогическите и непедагогическите експерти в забавачките, до момента в който те са затворени и не одобряват деца, показва просветителния министър Красимир Вълчев в писмо до шефовете на детските градини и кметове на общини, написа

Според първата, според от съответните условия и в случай че е допустимо, може да се сътвори организация за работа с учителите от разстояние посредством потреблението на средствата за осведомителни и информационни технологии.

Заниманията наложително би трябвало да бъдат с присъединяване на родител. В насоките на просветни министър за провеждането на онлайн срещите с учителите от забавачките е посочено, че то не би трябвало да надвишава 30 минути на ден за дете.

Педагозите би трябвало да са изпратили авансово материали и инструкции на родителите за платформата, с която ще работят, и рекомендации по какъв начин да се включат.

За да организира една група отдалечени занимания, най-малко половината от родилите би трябвало да са дали авансово единодушието си.

В насоките на Вълчев е посочено още, че за всички възрастови групи е уместно насърчаването на физическата интензивност на децата у дома, както и игрите, които подтикват творчеството и присъединяване на цялото семейство.

Съдържанието би трябвало да е съобразено със фамилната среда и да изисква запаси, които всекидневно са налични в дома. По време на онлайн заниманията с децата не се пишат отсъствия, показва още Вълчев.

Напредъкът на малчуганите пък се следи посредством разискване с родилите или наблюдаване по време на дейностите от разстояние.

В този случай педагозите имат цялостна работна седмица, в случай че са отчели пред шефа 25 астрономически часа, в които за провеждали онлайн занимания с децата, наблюдавали са техните достижения и са имали противоположна връзка с родителите.

„ При ненапълно работно време броят на осъществяване часове се дефинира съразмерно на продължителността на работното време”, прецизира министърът. За регистрираните работни дни се дължат уговорените хонорари по трудов контракт.

Когато обаче не допустимо провеждането на образование от разстояние и учителите не могат да извършват трудовите се отговорности, шефът може да даде платения годишен отпуск на служащия или служителя и без неговото единодушие, в това число и тези, които нямат 8 месеца трудов стаж.

Тази опция обаче е използвана единствено в случай че платените годишни отпуски не са употребявани в цялостен размер, а съвсем всички педагози в детските градини към този момент ги изразходваха напролет.

Третата опция, посочена от просветителния министър за шефовете на забавачките, е със заповед да вкарат ненапълно работно време до 21-и декември или за част от времето, в което визитите в градините са прекратени, за чиновниците и служащите, които работят на цялостно работно време.

„ В тези случаи продължителността на работното време не може да бъде по-малка от половината от законоустановената за интервала на пресмятане на работното време”, прецизира Вълчев.

Последната опция е шефът да прекрати работата на детската градина, на част от нея или на обособени служащи и чиновници за целия интервал или за част от него. В този случаи те ще имат право на брутното си трудово заплащане.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР