Четири от поръчаните американски изтребители Ф-16 ще бъдат доставени на

...
Четири от поръчаните американски изтребители Ф-16 ще бъдат доставени на
Коментари Харесай

Получаваме четири американски изтребителя Ф-16 в началото на 2025-а

Четири от поръчаните американски изтребители Ф-16 ще бъдат доставени на България при започване на 2025 година, разгласи в Народното събрание министърът на защитата Димитър Стоянов. Те ще бъдат ситуирани в авиобаза „ Граф Игнатиево “, която би трябвало да бъде готова до края на идната година.

„ До края на 2024 година инфраструктурните планове в авиобазата „ Граф Игнатиево “  би трябвало да бъдат завършени. Етап от това привършване е и надлежно сертификацията на летището от американска страна. Докато летището не бъде сертифицирано, изключително там, където се разполага класифицирана информация, самолетите Ф-16 няма да дойдат в България. Съгласно даването на информация от американска страна, първата доставка, както знаете, ще бъде през първото тримесечие на 2025 година “, уточни министърът на защитата.

Министър Димитър Стоянов сподели още, че още един изтребител МиГ-29 скоро ще влезе в строя с двата мотора, които страната ни е получила от Полша. Военното министерство чака по този метод съветските самолети да действат до първата доставка на Ф-16 през 2025 година

„ Очаквам на 30-ти май да има облитане на материална част, вие доста добре знаете какво значи това, и  още един аероплан да влезе в строя с двата мотора, които към този момент взехме от Полша “, уточни министърът на защитата.

Наскоро служебният министър на защитата Димитър Стоянов цитира писмо, в което американската страна показва, че няма по какъв начин да ни даде самолети Ф-16 като заместваща платформа. И предлага на България да продължи употреба на самолетите МиГ-29.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР