Четири модерни анестезиологични апарата получи МБАЛ Д-р Братан Шукеров“ АД

...
Четири модерни анестезиологични апарата получи МБАЛ Д-р Братан Шукеров“ АД
Коментари Харесай

МБАЛ-Смолян получи четири модерни апарата за анестезия

Четири съвременни анестезиологични апарата получи МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров “ АД – Смолян. Новата техника бе доставена предходната седмица, заяви изпълнителният шеф на лечебното заведение доктор Марин Даракчиев. Днес за първи път бе употребен единият от тях по време на гинекологична интервенция. Ролята на апаратите е по време на упойка да поемат дихателната функционалност на човек, която е доста значима за гарантиране на сигурност при дадена оперативна намеса, оповестиха от лечебното заведение.

Новата инсталация е на стойност 188 880 лв., като средствата са обезпечени от Министерството на здравеопазването и лични средства на болничното заведение.

„ Това са модерни апарати, на реномирана марка, с всички вероятни екстри – с режими на обдишване, с опция за предоставяне на упойка на деца и възрастни, с цел да подсигуряваме сигурност по време на упойка и болните да получават качествена и съответна здравна грижа. Всичко съвременно, което може да съществува в тази тенденция, те ги покриват “, сподели началникът на ОАИЛ доктор Красимир Събев.

Два от апаратите ще бъдат ситуирани в залите – хирургична и травматологична, и по един в Родилно и Гинекологично поделение. „ С това действително покриваме всички вероятни операционни, и там където е най-натоварено и най-интензивна оперативната работа в МБАЛ Смолян “, добави още доктор Събев.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР