Четири часа след настъпването на 30-ти октомври тази нощ, в

...
Четири часа след настъпването на 30-ти октомври тази нощ, в
Коментари Харесай

Тази неделя преминаваме към зимно часово време

Четири часа след настъпването на 30-ти октомври тази нощ, в България ще влезе в действие зимното часово време, при което стрелките на часовниците ще се превъртят с един часнаазад, с цел да стане 3:00 часа.

Смяната на часовото времеесистема, въведена с целспестяване на разноски заосветлениечрез увеличение на потреблението на дневнасветлина.

При нея публично прилаганото време се измества нормално с 1 час по-напред от астрономическото време, като остава по този начин за пролетните, летните и ранните есенни месеци (септември и октомври). С това се цели подсигуряване на по-добро съвпадение на часовете от светлата част на денонощието и дейните часове за работа и учебно заведение. Лятното часово време е най-често употребявано в регионите сумерен климат, заради забележителните промени в съотношението светла/тъмна част на денонощието, според отсезонана годината.

Идеята хрумва за пръв път на Бенджамин Франклин, койтосъс свое писмо уведомява за товаредактор на вестник „ Парижки вестник “ през 1784 г.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР