Четири бързи осъдителни присъди постигна Районна прокуратура – Шумен по

...
Четири бързи осъдителни присъди постигна Районна прокуратура – Шумен по
Коментари Харесай

Осъдиха четирима нелегални мароканци, спипани във влак край Шумен

Четири бързи неоправдателни присъди реализира Районна прокуратура – Шумен по бързи производства, формирани по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс по отношение на група непознати жители, арестувани във трен в региона на град Шумен на 6 септември 2022 година от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи, оповестиха от прессблужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Четиримата мъже са от марокански генезис и са на възраст сред 21 и 24 години. Те са минали незаконно границата на Република България и Република Турция на неустановено все още място, като са били подкрепени да се качат на трен.

Всеки от тях получи наказване " отнемане от независимост “ за период от 6 месеца, изтърпяването на което се отсрочва с изпитателен период от три години. Одобрените съглашения не подлежат на обжалване и са приведени в осъществяване. Чужденците са предадени на способените органи и са превозени в център за настаняване.

До момента Районна прокуратура – Шумен е завършила работа и по три каузи, формирани във връзка със случаи, при които български жители са открити да подкрепят прекосяването през територията на страната и пребиваването на непознати жители в България в нарушаване на закона, при които са наказани шестима души.

Двама от тях са наказани дейно по член 281, алинея 2, т. 1 и т. 5, по отношение на алинея 1, по отношение на член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс, като са им наложени наказване надлежно 10 месеца " отнемане от независимост “ и 11 месеца " отнемане от независимост “ при първичен общ режим на изтърпяване и за двамата.

На останалите са наложени разнообразни по мярка санкции, изтърпяването на които е отсрочено с изпитателен период от 3 години за всеки един. Използваните от наказаните коли, с които са извозвали незаконно миналите през държавната граница чужденци, са били отнети в интерес на Държавата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР