Четири български компании влязоха в тазгодишната класация на най-бързо растящите

...
Четири български компании влязоха в тазгодишната класация на най-бързо растящите
Коментари Харесай

FT класира 4 български компании сред най-бързо растящите в Европа

Четири български компании влязоха в тазгодишната ранглиста на най-бързо растящите 1000 компании в Европа, която Financial Times и Statista изготвят за седми път.

Предходните две години броят на българските участници бе надлежно седем и шест, а през 2020 година доближи 12.

Класацията за 2022 идва в миг, когато войната в Украйна навлиза във втората си година, а ехото от пандемията към този момент отшумява. Тъй като се основава на приходите на европейските компании през трите години до 2021 година, подредбата на процедура демонстрира какъв брой доста предприятия са процъфтявали макар здравната рецесия – а в някои случаи с помощта на нея.

Докато компаниите, занимаващи се с класическа търговия на дребно и с туризъм, се бореха да оцелеят, тези в региона на технологиите и е-пазаруването форсираха темпото на растежа си.

Затова и не е изненада, че четирите български компании в топ 1000 на FT за 2023 година попадат в браншове като логистика, аутсорсинг и софтуерен бизнес.

С безспорен растеж от 486,9% и смесен годишен напредък на приходите сред 2018 и 2021 година от 80,4% на първо време в листата се класира българският снабдител на логистични услуги в областта на е-търговията euShipments. Компанията заема 314-o място и е нова в топ 1000.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР