Често виновникът за наддаването на тегло и здравословните проблеми не

...
Често виновникът за наддаването на тегло и здравословните проблеми не
Коментари Харесай

Най-вредните сосове

Често виновникът за наддаването на тегло и здравословните проблеми не е това, което хапваме, а прекомерната приложимост на сосове за пици, дресинги за салати, сосове за месо и всевъзможни калорични дипове.

Докато избираме варианти за здравословни закуски, ние подценяваме обстоятелството, че овкусяването им е също толкоз значимо!

Ето някои нездравословни сосове, които би трябвало да избягвате изцяло.

Кетчуп

Ако смятате, че доматите са всичко, което се съдържа в кетчупа, премислете! Има причина кетчупът да е толкоз пристрастяващ спрямо елементарното доматено пюре. Той съдържа доста добавена захар, с помощта на съществуването на царевичен сироп, който е с високо наличие на фруктоза.

Заменете го с: Ако желаете доматен дип, който е по едно и също време благоуханен и здравословен, пробвайте сос салца вместо кетчуп.

Майонеза

 Сосове

Майонезата от магазина е цялостна с добавки, които ви носят повече щета, в сравнение с изгода.

От олио до сол, оцет и консерванти, майонезата е разсадник на трансмазнини, които способстват за здравословни проблеми, вариращи от сърдечни болести до рак. Те е измежду най-вредните сосове за здравето.

Заменете я с: Други кремообразни дипове като гуакамоле или дзадзики, които са направени от чисти съставки с положителни мазнини.

Соев сос

Въпреки че соевият сос е с релативно ниско наличие на калории и не съдържа прекалено много нездравословни съставки, има една евентуална заплаха - има остатък от натрий. Така че за тези, които страдат от или са изложени на риск от кръвно налягане, това не е по никакъв начин потребно.

Заменете го с: Опитайте сос Тамари, по-малко солена японска версия на нездравословния сос, която има спомагателното преимущество, че е без глутен! Като опция, можете да извършите собствен личен соев сос вкъщи.

 Сироп за палачинки

Сироп за палачинки

Сиропът за палачинки, въпреки и апетитен за поръсване върху гофрети, плодове и палачинки, се предлага с доста добавена фруктоза и оцветители, които го вършат артикул с нулева хранителна стойност. Когато се употребява постоянно, може евентуално да аргументи диабет вид 2 и редица други сходни проблеми.

Заменете го с: Чист мед или пресни плодове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР