Често се правят класификации за това кои страни или градове

...
Често се правят класификации за това кои страни или градове
Коментари Харесай

10-те най-добри места за живеене за един милионер

Често се вършат класификации за това кои страни или градове са най-хубави за живеене – по стопански или политически критерии, съгласно равнището на престъпността или взаимоотношенията сред локалните поданици.

Туристическият портал Tourist Maker обаче се зае да сформира един малко по-нестандартен вид на едно сходно нареждане – кои са най-хубавите места за живеене, в случай че си милионер, който не отива там да си търси работа или с цел да развива бизнес, а просто да живее, да се забавлява и да харчи парите си. Ето 10-те най-хубави места за живеене за един милионер.

1. Бей ъф Айлъндс, Нова Зеландия

Намира се на източното крайбрежие на Северния остров на Нова Зеландия. Местността е доста идилична, а най-големият град – Оукланд е на към 180 км на юг. Тук няма нищо по-лесно от това да откриете идиличен плаж единствено за вас. Бреговата линия е мощно разчленена, а местността е покрита с гъсти гори. На няколкостотин метра от брега има няколко самотни и необитаеми острова. Мястото е доста добре предпазено от огромните океански талази и това го прави още по-атрактивно. Това е идеално място за всеки, който търси самотност и усамотение. Да не пропущаме и топлия субтропичен климат, който разрешава да се къпете в морето от ноември до април.

2. Крит, Гърция

Това е може би най-удивителното място в Европа. Притежава прелестен субтропичен средиземноморски климат. За плаж става от април до ноември. Местната просвета е толкоз богата, че не би могла да се опише с думи. Тук е зародила и процъфтяла минойската цивилизация. За този остров се споделя, че е едно от най-наситените с история места в Гърция, а и в света. Да живееш тук е една комбинация сред физическо и прочувствено чувство. Тук ще откриете доста слънце, чисто море, богата история, постоянно прясна морска храна, свежи плодове и зеленчуци, локално вино, както и безбройни благоприятни условия за развлечение.

3. Мауи, Съединени американски щати

Това е едно от най-интересните места в света. Великолепните хавайски плажове, покритият с облаци вулкан и гъстите, девствени джунгли оферират живот изпълнен със мощни прекарвания. Мауи е едно от най-хубавите места за сърфинг в света. За феновете на гмуркането също има доста неща, които си коства да бъдат видени. Местните води са бистри и това дава опция да се насладите изцяло на прелестните коралови рифове. Това в действителност е неповторимо място за живеене, само че въпреки всичко в действителност е добре да разполагате с повечко пари с цел да живеете тук – въпреки всичко това е Хавай.

4. Сейшелски острови

Тук ще намерите едни от най-скъпите и първокласни вили на планетата. Причината за високите цени е не друга, а природата, която като че ли е излязла от азбучник. Пясъкът е снежно бял, водата в кораловата лагуна е по-бистра и от басейн, в палмовите горички се усеща благоухание на тропически шубраци, дървета и цветя. Това място е съвсем като райската градина. А надали има по-голям разкош от този непрекъснато да си измежду природата на едно райско кътче като това.

5. Френската Ривиера, Франция

Това е една от най-старите туристически дестинации на планетата, а в този момент е евентуално най-скъпото и атрактивно място за живеене в Европа. Ривиерата за Стария континент съставлява същото, което е Калифорния за Америка. Слънце, палми, холивудски звезди, първокласни вили, заведения за хранене, хотели, казина и какво ли още не. И на всички места доста, в действителност доста жанр. Ако сте фенове на изисканото Френската Ривиера е вашето място. Къде? Може би Ница? Или Сен Тропе? Кан? Няма значение на всички места луксът е повече, в сравнение с елементарен човек може да понесе.

6. Южна Калифорния, Съединени американски щати

Ако желаете да си купите благосъстоятелност на атрактивно място, Южна Калифорния сигурно е едно от най-вълнуващите места в света. Дори и в никакъв случай да не сте били там, има огромна възможност доста от местата да са ви познати от малкия екран. Със сигурност Сан Диего е по-добър за живеене, защото градът е по-малък, по-южен и по-китен като цяло. Тук мащабите са надалеч от колосалния Лос Анджелис. Слънце, палми, първокласни вили, джогъри към брега, плажен волейбол, сърфисти. Това е Южна Калифорния. Това място носи духа на сбъднатата американска фантазия. Калифорния е доста повече от място, на което да пребиваваш. Това е жанр и метод на живот.

7. Голд Коуст, Австралия

Можем да назовем Голд Коуст „ Австралийската Ривиера “. Това е една крайбрежна линия с дължина над 30 км. Пясъкът е тънък, златист, а вилите и хотелите към брега са невероятни. Ако живеете тук, ще се наслаждавате на мира, чиста околна среда, безкрайни благоприятни условия за развлечение, за спорт навън и за мека зима. 21–22° C през най-студените месеци е една прелестна температура, подобаваща за всевъзможен тип активност навън. Това място е уместно всевъзможен вид хора, защото има по нещо за всеки.

8. Вирджински острови

Вирджинските острови са едно от най-красивите места в Новия свят. Освен че имат невероятна природа, те са известни като средище на хора с положителни финансови благоприятни условия. Тук всичко е потънало в разкош. Природата е като от пощенска картичка – палми, коралови рифове, бял пясък. Всичко излъчва романтика, деликатност и екзотика. Ако си купите една първокласна вила тук, единственото, което ще смущава спокойствието ви и то единствено понякога, ще са тълпите туристи, които идват с огромните круизни кораби. През останалото време сте в парадайса.

9. Пукет, Тайланд

Тайланд е доста красива страна, а остров Пукет е най-красивото и сантиментално кътче там. През последните години страната е изключително известна за закупуване на парцели измежду заможни европейци, основно германци и англичани. Освен природата, показана от обичайните бели плажове и палмови горички, тук е положително място и за тези, които имат потребност от просвета. Тайландската просвета, кухня, обичаи са доста забавни, а самите тайландци са изненадващо общителни и учтиви с туристите и живеещите там чужденци.

10. Таити, Френска Полинезия

Наричат го „ парадайса на Земята “. Намира се в сърцето на Френска Полинезия. Намира се близо до най-скъпия курортен остров на планетата – Бора-Бора. Таити е милионерски парадайс. Тук живеят или прекарват зимата доста заможни американци. За тях това райско кътче предлага топлота, слънце, екзотика, успокоение и опция да се откъснат от напрежението в всекидневието. Таити има превъзходни плажове и покрити с гъсти, тропически гори планини.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР