Често причината за собственото ни нещастие се крие у самите

...
Често причината за собственото ни нещастие се крие у самите
Коментари Харесай

Как да подобрим самочувствието си в 11 стъпки

Често повода за личното ни злощастие се крие у самите нас. Превръщаме се в генератор на негативна сила и отрицателни мисли. „ Дебела съм “, „ Имам ужасна работа “, „ Сигурно наподобявам извънредно “ и така нататък Истината е, че в действителност сме доста по-добри, в сравнение с си мислим. Просто ни липсва самонадеяност.

Ето няколко психически трика, с които можете да придобиете убеденост:

1. Да се държим решително.

Ако ние не имаме вяра в триумфа си, никой няма да повярва в нас. Ако ние не ценим качествата си, никой няма да ги оцени. Ако сами не имаме вяра в това, което споделяме, никой няма да повярва. За задачата се погрижите да изглеждате, да се държите и да говорите самонадеяно. Стойте изправени, не си мънкайте под носа, говорете отчетливо, гледайте събеседника в очите. Желателно е да се освободите от изрази като „ Не съм сигурен, но… “, „ Може би… “

2. Да открием корена на казуса.

Самоувереността постоянно се дължи на комплекси, които човек придвижва във времето като незабележим товар. Освободете се от това задължение. За задачата е належащо да стигнете до дъното на казуса, да откриете корена му.

3. Да приказваме за мощните си страни.

Не се срамувайте да посочвате мощните си страни. Ако умеете нещо от другите, направете го. Ако знаете освен това, кажете го. Не се свивайте в кьошето, тъй като никой няма да ви забележи. Така не се печели почитание.

4. Да не представяме лъжлива версия на себе си.

Честа неточност на изявление за работа или при първа среща с някого – склонни сме да преувеличаваме или даже да излъжем за някое свое качество, табиет, минус. Замислете се обаче – в случай че този човек ще участва в живота ви най-малко за известно време, докога можете да прикривате истината?

5. Да не прекаляваме с прикритостта.

Ясно е, че всеки човек от време на време прикрива някои свои качества, влизаме в роля, представяме се малко по-добри. И това е обикновено. Само че не забравяйте кои сте в действителност. Напомняйте си да излизате от роля. Замислете се по кое време, за какво и с кого се държите друго? Ако имате в живота си човек, пред който инстинктивно не сте себе си и се стараете да визиите своя по-добра версия, помислете на какво се дължи това и дали ви е толкоз значимо да изглеждате по-добър в очите на този човек. В последна сметка това е едно изтощително държание и не може да продължи постоянно.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР