“Често получавам запитвания от млади хора, преболедували , дали могат

...
“Често получавам запитвания от млади хора, преболедували , дали могат
Коментари Харесай

Пулмолог: Натоварването след преболедуване на COVID-19 трябва да става постепенно

“Често получавам запитвания от младежи, преболедували, дали могат да влязат още веднъж във фитнесите и да стартират тежки натоварвания. Обикновено даваме съвет натоварването да става последователно, тъй като не знаем по какъв начин са възобновени белият дроб и сърцето ”. Това съобщи пулмологът доктор София Ангелова в студиото на “Неделята на NOVA ”.
“Оказа се, че COVID-19 е дълготрайно заболяване. Според изследване единствено 0,7% от преболедувалите нямат, по-голямата част имат такива. Най-много са тези, които имат признаци като зной и отмалялост ”, сподели още тя.
 Имунолог: COVID-19 изтощава, преболедувалите да не се натоварват физически Имунолог: COVID-19 изтощава, преболедувалите да не се натоварват физически
Лекарят имунолог Иля Кукин прикани хората да отсрочат интензивните спортни тренировки, откакто са претърпели коронавирусна зараза, и...
“Ние разделяме пациентите на такива в следостър интервал – той трае 1 месец. Една част от хората се възвръщат през него. Острият Коронавирус е до 3 месеца. Има и продължителен Коронавирус – това са пациенти със признаци повече от 3 месеца ”, уточни пулмологът. Д-р София Ангелова изясни, че е добре да се прави дихателна гимнастика, с която да се калят диафрагмата, дихателните мускули и белия дроб.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР