Често ли ви казват, че сте прекалено любезни и позволявате

...
Често ли ви казват, че сте прекалено любезни и позволявате
Коментари Харесай

5 неща, отличаващи хората, които се стараят да угодят на всички

Често ли ви споделят, че сте прекомерно общителни и позволявате на другите да ви употребяват? Така наречените „ угодници “ слагат личните си потребности на назад във времето и не умеят да отстояват себе си. Това качество може да се дължи на боязън от загуба или на отвращение да обиден нечии усеща. Така или другояче, по този метод постоянно слагат себе си в неизгодно състояние. По-долу ще разберете дали и вие сте от тези хора.

1. Критиката ви изважда от равновесие

Когато подлагат на критика работата ви или самите вас, изпадате в същински смут. Не тъй като не понасяте рецензия, а тъй като вземате драговолно всяка дреболия. Дори доброжелателната и безобидна привидно забележка може да ви аргументи прочувствен срив, тъй като когато някой е неудовлетворен от вас, ви наляга дълбока горест.  

2. Никога не спорите

Тъй като непременно желаете да се харесате, избягвате доколкото е допустимо разногласия и разправии, както и разгорещени полемики. За вас няма нищо по-лошо от това да влезете в спор с околните или приятелите си.

3. Грижите се за всичко

За страдание, угодниците постоянно биват употребявани, защото се съгласяват с всичко. Хората  от обкръжението ви знаят, че в никакъв случай не отказвате услуга и се възползват от добросърдечието ви, обсипвайки ви с всевъзможни молби. Постоянно ли се нагърбвате с най-неприятните задания било в работата, било в приятелския си кръг? Това е симптом, че по всякакъв начин се стремите да угодите на другите.

4. Често се извинявате

Дори дадена обстановка да не е по ваша виновност, вие поемате отговорността за нея, с цел да избегнете спор. Думата „ извинявай “ е неотменна част от речника ви, тъй като непрестанно молите за опрощение, даже и когато въобще не е належащо.

5. Никога не подлагате на подозрение непознатото мнение

Напълно обикновено е в другарските или интимните връзки не всички да са на едно мнение. Но в случай че сте характерен ласкател, вие сте склонни да премълчите личното си мнение и да се съгласите с непознатото, единствено и единствено да не засегнете някого или инцидентно да не възникне спор.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР